Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Tom Hollander en Niamh Algar gecast in thrillerserie Iris van Luther-maker Neil Cross

Tom Hollander en Niamh Algar gecast in thrillerserie Iris van Luther-maker Neil Cross

Niamh Algar en Tom Hollander leiden een Sky-thrillerserie over een codebrekend genie van Luther-bedenker Neil Cross.
Iris wordt door de maker omschreven als "onverbloemd opwindend". De opnames beginnen later deze maand in Sardinië en volgen het titulaire personage, een ontheemd en raadselachtig genie dat een code steelt van de charmante filantroop Cameron McIntyre (Hollander) en op de vlucht slaat.

Alleen gewapend met haar dodelijke intelligentie en charme, tikt de klok voor haar om uit te vinden wat de code kan ontketenen voordat ze wordt gevonden.

15328 Tom Hollander en Niamh Algar

Naast Algar (foto, links) en Hollander (foto, rechts) zijn nieuwkomer Meréana Tomlinson, Sacha Dhawan, Maya Sansa, Peter Sullivan en Debi Mazar aan de cast toegevoegd.

Algar is welbekend bij kijkers van Sky nadat zij onlangs te zien was als Sandie in het historische drama Mary & George. Hollander oogstte lovende kritieken voor zijn rol als Quentin in seizoen twee van HBO's The White Lotus.

De serie komt van Cross, vooral bekend van BBC-kaskraker Luther met Idris Elba in de hoofdrol, en wordt geregisseerd door Terry McDonough. Iris is een coproductie van Sky Studios en Fremantle.

"Het enige wat ik wilde was een serie maken waar ik naar wilde kijken," zei Cross. "Iris is een onverbloemd spannende, geestige, door achtervolgingen gedreven avonturenserie en heeft een hoofdpersonage zoals we dat volgens mij nog nooit eerder op televisie hebben gezien."

Wildside verzorgt de productie in Italië. De serie wordt geregisseerd door McDonough en Sarah O'Gorman, en Tim Bricknell is producent. Susan E. Connolly en Ian Scott McCullough schrijven afleveringen.

Uitvoerende producenten zijn Cross, McDonough, Dante Di Loreto en Jenni Sherwood voor Fremantle, en Adrian Sturges voor Sky Studios. Sky heeft de rechten in de UK, Ierland, Italië, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en Fremantle zal internationaal verkopen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten