Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Roman Hearts of Darkness in ontwikkeling als serie van Universal Television

Roman Hearts of Darkness in ontwikkeling als serie van Universal Television

In een concurrerende situatie heeft Universal Television de rechten verworven van Jana Monroe's memoires Hearts of Darkness.
De volledige titel van de roman is Hearts of Darkness: Serial Killers, The Behavioral Science Unit, And My Life As a Woman In The FBI. Winnaar-filmmaker Susanna Fogel en Julia Ruchman (foto onder, rechts) zullen beiden schrijven en produceren, waarbij Fogel als regisseur zal optreden. Monroe (foto onder, links) en Rain Productions zullen ook de productie op zich nemen.

15396 Hearts of Darkness

Hearts of Darkness volgt Monroe, die uit de schaduw stapt om het verhaal te vertellen van haar verbazingwekkende leven in het vormgeven van wetshandhaving en inlichtingenanalyse. Monroe verkent de zaken die haar zijn bijgebleven, door de victimologie te ontleden, nieuw inzicht te geven in de gedachten van seriemoordenaars en door de psychologische tol van het werk te bespreken en de obstakels die ze tegenkwam als vrouw in het door mannen gedomineerde Bureau.

"Ik vind het geweldig om met UTV, Susanna en Julia samen te werken en de verhalen die ik heb beleefd tot leven te brengen", zegt Monroe. "Dit avontuur aangaan met UTV is alsof ik mijn levensverhalen zie ontvouwen op het scherm in een opwindende fusie van realiteit en verbeelding!"

Monroe en Rain Productions verpakten het project en vertegenwoordigden de verkoop van de rechten. Het Creative Acquisitions and IP Management team van USG, onder leiding van Jordan Moblo, speelde een belangrijke rol bij het veiligstellen van de rechten op de roman.

"Jana Monroe schopt konten en neemt namen, allemaal terwijl ze de verwachtingen van wat een FBI-agent zou moeten zijn tart," zegt Vivian Cannon, EVP van Drama Development bij UTV. "Haar levensverhaal is een ongelooflijke thrillertocht vol actie, spanning en rijke, gecompliceerde personages die we nog nooit eerder op televisie hebben gezien. Susanna en Julia zijn het ideale team om Jana's memoires te bewerken en haar ongelooflijke waargebeurde verhaal tot leven te brengen!"

Monroe was de inspiratie achter de Oscarwinnende rol van Jodie Foster als Clarice Starling in The Silence of the Lambs. Tijdens haar carrière heeft ze advies gegeven bij meer dan 850 moordzaken, waaronder seriemoordenaars Ted Bundy, Jeffrey Dahmer en Ed Kemper. Ze was de eerste en destijds enige vrouwelijke agent in de FBI Behavioral Sciences Unit in Quantico. Later werd ze de eerste assistent-directeur van de Cyber Division van de FBI.

"Susanna en Julia's passie voor het materiaal in combinatie met hun uitgebreide en meeslepende kijk op het vertellen van deze verhalen maakte hen de perfecte keuze voor het project, zei Mike Vanderhei van Rain Productions. "We zijn blij dat we zo'n ongelooflijk team hebben om deze serie uit te bouwen."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten