Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie in ontwikkeling van roman The String Diaries

Serie in ontwikkeling van roman The String Diaries

Steve Lightfoot ontwikkelt samen met RubyRock Pictures en Sony Studios een televisie-verfilming van The String Diaries.
RubyRock baas Zoë Rocha (foto, rechts) onthulde het project in een vroeg stadium, samen met een adaptatie van Justin Somper's Vampirates-boekenserie, terwijl ze ook een licht liet schijnen op de aankomende Geek Girl-adaptatie van Netflix.

15441 The String Diaries

Lightfoot (foto, midden), die showrunner was voor Shantaram van Apple TV+ en The Punisher van Netflix, schrijft momenteel de pilot en het project heeft nog geen koper. Sony Studios is ook verbonden.

The String Diaries van Stephen Lloyd Jones werd tien jaar geleden gepubliceerd en is een bovennatuurlijke thriller over een familie die in het bezit komt van dagboeken die sinds de 19e eeuw van moeder op dochter zijn doorgegeven.

Het debuut van Lloyd Jones gaat van het heden naar Oxford in de jaren zeventig tot Hongarije rond de eeuwwisseling van de 19e eeuw en voert terug naar een man uit een oude koninklijke familie met een verterende passie.

Lightfoot werkt ook aan MGM+/Prime Video's Spider-Man spin-off Noir, een live-action serie met Nicolas Cage in de hoofdrol.

Het String Diaries-project is onderdeel van RubyRock's strategie om romans te verfilmen die vijf tot tien jaar geleden "aan de aandacht ontsnapt zijn" in wat een intens concurrerende boekenmarkt is, aldus Rocha. "Alles gaat op pre-première en is zo buiten onze prijsklasse, maar er is zoveel inhoud die er doorheen glipt," voegde ze eraan toe. "Iets oudere romans zijn een goede plek om te zoeken.

Met dit in gedachten ontwikkelt RubyRock een seriebewerking van de Vampirates-romans, zes boeken die tussen 2005 en 2011 zijn gepubliceerd over tweelingen die op zee van elkaar worden gescheiden en worden opgepikt door twee heel verschillende schepen. RubyRock werkt voor de adaptatie samen met Capricornia Content uit LA en Princess Pictures uit Australië en de producenten zijn op zoek naar een showrunner.

Rocha prees de "overdadige wereld" die Somper had gecreëerd en zei dat de boeken staan voor "alles wat we proberen te ontwikkelen bij het bedrijf", dat vijf jaar geleden werd gelanceerd door de Moone Boy-directeur.

"We willen dingen maken die vermakelijk en grappig zijn, maar ook vitamines in de zoetigheid moet hebben," voegde Rocha eraan toe. "Dit is escapistisch en mooi, maar zet je wel aan het denken."

Veel directer voor RubyRock is Geek Girl van Netflix, de verfilming van Holly Smale's eerste roman in een boekenreeks over een neurodivergent tienermodel, dat is gemaakt met Canada's Waterside Studios en Aircraft Pictures en op donderdag 30 mei van start gaat.

Het verhaal, met in de hoofdrollen Emily Carey en Sarah Parish, volgt Harriet Manners, wiens leven op zijn kop wordt gezet wanneer ze wordt gescout om model te worden en ze begint aan een levensbevestigende reis van zelfontdekking terwijl ze een balans vindt tussen high school en high fashion.

De serie wordt gemaakt in een "eigen bubbel", zei Rocha, maar ze deelde de wens om een "fractie van het succes" van Netflix YA-succes Heartstopper te evenaren. Dit komt op een moment dat YA-series de wereldwijde hitlijsten van streamers domineren, zoals Prime Video's Maxton Hall - Die Welt Zwischen Uns (Maxton Hall – The World Between Us), dat in zijn eerste week Amazons succesvolste internationale serie aller tijden is geworden.

"Toen [Netflix] Heartstopper maakte, hadden ze de pure bedoeling om te zeggen: 'Dit is iets wat we in onze bubbel doen' en toen werd het de tijdgeest," voegde ze eraan toe. "We wilden datzelfde gevoel van iets creëren in een eigen kleine bubbel en dan zien wat er gebeurt."

Geek Girl

Geek Girl zou een grote sprong voorwaarts kunnen betekenen voor de vertegenwoordiging van neurodivergen op televisie, maar Rocha zei dat de makers er alles aan hebben gedaan om ervoor te zorgen dat het autisme van de hoofdpersoon een bijkomstigheid was van de plot, terwijl scriptconsultants ervoor hebben gezorgd dat ze niet "in stereotypen gingen hangen of iets reductiefs deden".

Smale is zelf neurodivergent, maar kreeg de diagnose pas een paar jaar geleden op 39-jarige leeftijd, nadat ze Geek Girl had geschreven.

"Harriet is veel dingen en een van die dingen is neurodivergent, maar dat is niet haar enige kenmerk," zei Rocha. "We wilden een neurodivergente serie maken waarin een groot deel van het publiek zich gezien voelt, maar we wilden ook iets commercieels maken dat iedereen aanspreekt."

De moordende wereld van de mode neemt ook een groot deel van Geek Girl's luchtruim in beslag. Voor dit onderdeel kon Rocha putten uit tonnen ervaring van haar vader en zus, die allebei modeontwerpers zijn. Het team had toegang tot het archief van haar vader, voormalige BFA Designer of the Year John Rocha, en gebruikte adviseurs om "een zo sterk mogelijke vertegenwoordiging van de hele mode-industrie te geven".

Ze erkende dat de modewereld is veranderd sinds de tijd dat haar 70-jarige vader opklom in de rangen. "De manier waarop modellen werden gescout was vroeger ouderwets, maar er is veel veranderd", voegde ze eraan toe. "We hebben een zorgplicht voor jonge mensen die in die wereld komen en we wilden een aantal van die thema's aansnijden over hoe het managen van mensen en het zorgen voor talent is veranderd. We wilden mensen laten weten dat dit een wereld is waarin ze kunnen werken.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten