Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Animatieserie Minecraft in ontwikkeling bij Netflix met nieuwe karakters

Animatieserie Minecraft in ontwikkeling bij Netflix met nieuwe karakters

Netflix is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe animatieserie gebaseerd op het immens populaire Minecraft zandbakspel.
Er zijn nog maar weinig details bekend, maar volgens Netflix zal de serie "een origineel verhaal met nieuwe personages bevatten dat de Minecraft-wereld in een nieuw licht laat zien."

De aankondiging kwam vorige week donderdag 30 mei op de 15e verjaardag van het videospel.

15464 Minecraft foto

In Minecraft verkennen spelers een blokkerige, korrelige, procedureel gegenereerde, driedimensionale wereld met vrijwel oneindig terrein. Spelers kunnen grondstoffen ontdekken en ontginnen, gereedschappen en voorwerpen maken en bouwwerken, grondwerken en machines bouwen. Afhankelijk van de spelmodus kunnen spelers vechten tegen vijandige bendes en samenwerken met of strijden tegen andere spelers in dezelfde wereld.

Netflix zal de CG-geanimeerde serie coproduceren met Mojang Studios, de Zweedse ontwikkelaar van de game. De Canadese animatiestudio WildBrain verzorgt de animatie.

Er wordt ook gewerkt aan een Minecraft-film. De film, geregisseerd door Jared Hess naar een scenario van Chris Bowman en Hubble Palmer, heeft Jack Black, Jason Momoa, Danielle Brooks, Emma Myers, Jennifer Coolidge, Kate McKinnon en Jemaine Clement in de hoofdrollen. De film wordt geproduceerd door Legendary Pictures, Mojang en Vertigo Entertainment. De release staat gepland voor 4 april 2025.

Hier is de officiële aankondiging van Netflix:

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JanWillemK
di 4 juni, 10:43
Ik heb Minecraft zelf echt al 10+ jaren niet meer aangeraakt dus ik heb geen idee of er al voldoende content is om een boeiende serie te maken. De YouTuber Seananners zorgde er nog voor dat ik het spel kocht toen het nog in alpha zat. De goede oude tijd :P
1
Log in om een reactie achter te laten