Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Spionagethriller Secret Service van Tom Bradby wordt verfilmd door ITV

Spionagethriller Secret Service van Tom Bradby wordt verfilmd door ITV

Tom Bradby werkt samen met de Britse commerciële omroep om zijn boek Secret Service te verfilmen.
De presentator van ITV News werkt samen met The Last King of Scotland-producent Potboiler Productions om zijn spionagethriller uit 2019 in een nieuw jasje te steken. Bradby (foto onder) en scenarioschrijfster Jemma Kennedy schrijven de vijfdelige serie.



Secret Service duikt in de langdurige spanningen tussen Rusland en het Verenigd Koninkrijk en onderzoekt de inmenging van het Kremlin in de Britse politiek. Het verhaal volgt Kate Henderson, hoofd van de Rusland-desk voor de Britse inlichtingendienst MI6, die bewijs verzamelt dat een Britse politicus mogelijk een bron is voor het Kremlin.

Wanneer een jonge vrouw op brute wijze wordt vermoord en de verkiezingen voor de deur staan, racet Kate tegen de klok om de identiteit van de politicus te achterhalen. Haar reputatie en familie staan op het spel terwijl de klok doortikt.

Gail Egan en Andrea Calderwood produceren Secret Service voor Potboiler. Het drama, geproduceerd in samenwerking met All3Media International, is gemaakt in opdracht van ITV's Polly Hill en Helen Ziegler. De productie begint volgend jaar in Londen en Malta.

Bradby zei dat hij hoopt dat de serie "meeslepend en boeiend" wordt en voegde eraan toe: "Ik vond dat de thema's vreselijk actueel waren toen ik de roman schreef - en sindsdien zijn ze alleen maar actueler geworden."

Egan en Calderwood voegden toe: "Tom en Jemma hebben een gedurfd en meeslepend drama gemaakt dat achter het gordijn kijkt van de echte wereld van hedendaagse spionnen en de machinaties die plaatsvinden in de wandelgangen van de macht."

Bradby schreef in 2014 het ITV-drama The Great Fire, terwijl zijn eerste roman Shadow Dancer werd verfilmd met Andrea Riseborough, Clive Owen en Gillian Anderson in de hoofdrollen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten