Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Prime Video bestelt Young Sherlock met Guy Ritchie als regisseur

Prime Video bestelt Young Sherlock met Guy Ritchie als regisseur

Prime Video heeft een seriebestelling gedaan voor Young Sherlock, geïnspireerd op Andy Lane's veelgeprezen Young Sherlock Holmes-boekenserie.
Young Sherlock, geschreven en geproduceerd door showrunner Matthew Parkhill, wordt aangeprezen als een oneerbiedig, actievol verhaal over de oorsprong van Sir Arthur Conan Doyle's geliefde detective in een explosieve hervertelling van dit iconische personage.



Hero Fiennes Tiffin (foto) gaat de titelrol spelen, terwijl Guy Ritchie de serie van acht afleveringen zal regisseren en produceren.

Op 19-jarige leeftijd is Sherlock Holmes onteerd, rauw, ongefilterd en ongevormd wanneer hij verstrikt raakt in een moordmysterie op de universiteit van Oxford dat zijn vrijheid bedreigt. Met een wild gebrek aan discipline duikt Sherlock in zijn allereerste zaak en ontrafelt hij een wereldwijde samenzwering die zijn leven voorgoed zal veranderen.

Simon Kelton, Ivan Atkinson, Simon Maxwell, Dhana Gilbert, Colin Wilson en Marc Resteghini voeren ook de regie. Harriet Creelman is co-uitvoerend producent.

"In Young Sherlock gaan we een opwindende nieuwe versie zien van de detective die iedereen denkt te kennen op een manier die nog nooit eerder is vertoond," zei Ritchie. "We gaan dit raadselachtige personage openbreken, ontdekken wat hem drijft en hoe hij het genie wordt waar we allemaal van houden."

Kelton bedacht het project oorspronkelijk samen met Atkinson en werkte vervolgens samen met Motive, Gilbert en Resteghini, die de serie ontwikkelden en naar Amazon MGM Studios brachten. Gilbert en Resteghini hebben algemene deals met Amazon MGM Studios.

"Dit spannende, nieuwe hoofdstuk over een van 's werelds bekendste literaire personages, zal onze wereldwijde klanten verrukken met zijn boeiende manier van verhalen vertellen", zegt Vernon Sanders, hoofd televisie, Amazon MGM Studios. "Met het briljante creatieve team, onder leiding van Guy Ritchie en Matthew Parkhill, zullen we onvertelde mysteries onderzoeken over hoe de jonge Sherlock zijn weg vond naar een leven van waarheid zoeken."

De serie herenigt Ritchie en Tiffin, die de hoofdrol speelde in Ritchie's meest recente film, The Ministry of Ungentlemanly Warfare. Op seriegebied was hij te zien in Safe, de Netflix-serie gebaseerd op een Harlan Coben-verhaal, met Michael C. Hall in de hoofdrol, de zesdelige ITV-miniserie Cleaning Up en The Tunnel, de Britse versie van Bron/Broen, met Stephen Dillane en Clémence Poésy.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Flash
6 juni 2024, 19:25
Leuk, ben benieuwd!
0
Log in om een reactie achter te laten