Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Amazon MGM Studios ontwikkelt thriller-roman The 500 als televisieserie

Amazon MGM Studios is begonnen met de ontwikkeling van The 500, een seriebewerking van Matthew Quirk's New York Times-bestseller.
The 500 laat zien hoe een voormalig oplichter uit de klas van zijn rechtenstudie aan Harvard wordt geplukt om een partner te worden bij het meest invloedrijke adviesbureau van Washington. Hij wordt al snel meegesleurd in een verleidelijk, gevaarlijk web van macht en corruptie en worstelt om zijn weg naar buiten te vinden.

15583 Andrew Sodroski

Andrew Sodroski (foto) zal fungeren als showrunner, schrijver en uitvoerend producent.

The 500, gepubliceerd door Little, Brown and Company in 2014, is het romandebuut van Quirk en de eerste in zijn Mike Ford-serie. David Weil en Natalie Williams zullen de serie produceren onder hun algemene deal met Amazon MGM Studios.

Quirk staat bekend om thrillers over thema's als spionage, corruptie bij de overheid en geheime operaties. In 2019 brak Quirk door met The Night Agent, dat werd bewerkt tot de razend populaire Netflix-serie van Shawn Ryan. De spionagethriller met Gabriel Basso in de hoofdrol gaat momenteel zijn tweede seizoen in en werd binnen een maand na zijn debuut de zesde meest bekeken serie ooit.

Quirk begon zijn carrière als journalist bij The Atlantic en volgde The 500 op met The Directive uit 2014. Hij is ook bekend van zijn John Hayes-serie en op zichzelf staande romans als Hour of the Assassin, Red Warning en Inside Threat.

Sodroski is tegenwoordig veelgevraagd en heeft onlangs een pitch voor een thriller over een rechtenstudie verkocht aan Netflix, met productiemaatschappij 42 aan boord om te produceren. Eerder schreef hij het script voor Mimi Cave's thriller Holland, Michigan, met Nicole Kidman, Gael García Bernal en Matthew Macfadyen in de hoofdrollen, voor Amazon MGM Studios, een titel die 42 samen met Blossom Films produceerde.

Daarvoor schreef en produceerde Sodroski twee seizoenen van de misdaadserie Manhunt. Het eerste seizoen, Unabomber, leverde hem een WGA Award-nominatie op en het tweede, Deadly Games, was enkele weken lang de best bekeken serie op Netflix, toen het van Spectrum kwam, met bijna een miljard gestreamde minuten.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten