Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

HBO gaat samenwerken met BBC aan nieuwe serie Lions van Baby Reindeer-maker

HBO heeft zich aangesloten bij Lions, de BBC-dramaserie van Richard Gadd, de bedenker en hoofdrolspeler van Baby Reindeer.
De Britse publieke omroep onthulde het project in februari, twee maanden voordat Gadd (foto onder) een grote internationale ster werd dankzij het succes van de donkere Netflix dramedy, een van de best bekeken series ooit.



De nieuwe serie stelt de vraag "Wat betekent het om een man te zijn?". Wanneer Nialls vervreemde 'broer' Ruben op zijn bruiloft verschijnt, leidt dit tot een explosie van geweld die ons terug door hun levens katapulteert.

Lions beslaat bijna veertig jaar, van de jaren tachtig tot nu, en omvat de hoogte- en dieptepunten van de relatie tussen de broers, van hun ontmoeting als tieners tot hun ruzie als volwassenen - met alle goede, slechte, vreselijke, grappige, boze en uitdagende momenten onderweg. Het zal de wilde energie van een veranderende stad en een veranderende wereld vastleggen.

Gadd schrijft en is verantwoordelijk voor de productie.

Alexandra Brodski en Eshref Reybrouck zijn aan de regie verbonden. De serie komt van Mam Tor Productions, opgericht door Tally Garner en ondersteund door Banijay. Garner en Morven Reid produceren voor Mam Tor samen met Gaynor Holmes voor de BBC en Gavin Smith voor BBC Scotland. Wendy Griffin is de producent.

De nieuwe serie komt op een moment dat de controverse rond Baby Reindeer voortduurt. Fiona Harvey, die de inspiratie zou zijn voor Jessica Gunning's stalker Martha, klaagt Netflix aan, klaarblijkelijk omdat ze suggereert dat Baby Reindeer een "waargebeurd verhaal" is.

Gadd zei: "Het bestellen van een HBO-boxset van The Sopranos, The Wire of Oz en deze van begin tot eind bekijken waren enkele van de gelukkigste momenten uit mijn jeugd. Sindsdien is het altijd een droom van me geweest om met HBO te werken en deel uit te maken van hun iconische rooster met series. Ik ben Francesca Orsi, Kara Buckley en Clint LaVigne zo dankbaar dat ze deze kans hebben genomen voor de serie en ook voor Ruben en Niall die - ondanks het feit dat ze opgroeiden in een doodlopend Schots stadje - zichzelf hier absoluut voor zouden knijpen. Ik kan niet wachten om te beginnen.

Kara Buckley, SVP, HBO Drama Programming, zei: "We zijn enorm enthousiast om samen te werken met de BBC en Richard Gadd, wiens opmerkelijke talent blijft golven over de hele wereld. Met deze nieuwe, aangrijpende en suggestieve serie zijn we er trots op Richard te mogen verwelkomen in de HBO-familie."

Lindsay Salt, directeur van BBC Drama, voegt toe: "We zijn verheugd dat HBO samen met ons de prachtige Lions-scripts van Richard Gadd naar het scherm brengt. Dit is een gedurfde, briljante, unieke manier van verhalen vertellen en we kunnen niet wachten tot de kijkers het zien."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten