Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Televisieserie gebaseerd op stripboek Proof in ontwikkeling bij Fox

Fox ontwikkelt een bovennatuurlijke misdaadserie gebaseerd op de strip Proof van Image Comics.
In het boek, dat is gemaakt door Alex Grecian en Riley Rossmo, komen twee onwaarschijnlijke helden samen - de ontevreden FBI-agent in opleiding Ginger Rodriguez en John 'Proof' Prufrock, een jazz liefhebbende Bigfoot - om de wereld te beschermen tegen Cryptids: obscure wezens waarvan het bestaan nog moet worden bewezen.

Hoewel deze twee beginnen als een verrassend duo, ontstaat er een onwaarschijnlijke vriendschap, partnerschap en zelfs een potentiële romance terwijl ze zij aan zij de wereld helpen redden.

15612 Proof

De serie-adaptatie komt van Cory Goodman en Jeremy Lott, die eerder een bovennatuurlijke speelfilm gebaseerd op IDW grafische roman Lore verkochten aan Warner Bros. met Dwayne 'The Rock' Johnson erbij.

Het is de eerste keer dat het tweetal zich op televisie begeeft, nadat ze verschillende speelfilms hebben verkocht, waaronder Hood van Jerry Bruckheimer aan Sony en Merry Little Christmas van Neal Moritz aan Paramount+. Goodman schreef de films Priest, The Last Witch Hunter en Underworld: Blood Wars.

Het tweetal schrijft het drama, dat wordt geproduceerd door Fox Entertainment Studios. Terence Carter en David Boorstein van Westbrook Studios en Adam Goldworm van Aperture Entertainment produceren samen met hen. Grecian is producent.

Het wordt beschreven als een kruising tussen The X Files en Men In Black. De stripreeks werd gelanceerd in oktober 2007 en liep 33 uitgaven tot 2010.

Aperture Entertainment heeft een optie genomen op de strip en heeft de serie ontwikkeld voordat ze in zee ging met Westbrook. Het bedrijf produceert ook een adaptatie van Grady Hendrix's Final Girl Support Group, die in de maak is bij HBO Max met Andy Muschietti als regisseur en Charlize Theron als producer.

Het bedrijf ontwikkelt ook Hannibal bij Netflix met Denzel Washington in de hoofdrol, Thaw bij New Line met Lee Cronin als regisseur en The Oberlin Incident, geschreven door Goodman, bij Paramount. Westbrook Studios zit achter series als Bel-Air van Peacock en Cobra Kai van Netflix aan de televisiekant.

Het ontwikkelingsproject komt op het moment dat Fox zich opmaakt voor het volgende seizoen, waarin drie nieuwe drama's van start gaan: Rescue: HI-Surf, Murder in a Small Town en Doc. Het heeft ook State Patrol (werktitel) van Matt Nix, dat zich opmaakt om opgepikt te worden.

Eerder deze maand zette Fox CEO Rob Wade zijn strategie uiteen, waaronder het produceren van meer series via de Fox Entertainment Studios divisie en het zoeken naar meer "sexy rebellen".
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten