Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
CBS ontwikkelt een Van Helsing-serie

CBS ontwikkelt een Van Helsing-serie

Van Helsing wordt misdaadbestrijder in een nieuwe serie die in ontwikkeling is bij CBS.
Jonathan Lee, de auteur achter aankomende dramaserie Lockerbie van Netflix en de BBC schrijft de gelijknamige serie die in ontwikkeling is bij de zender die eigendom is van Paramount.

Men denkt dat de serie bij CBS terecht is gekomen na een felbevochten veiling.



Elementary-bedenker Rob Doherty (foto) is uitvoerend producent van het project samen met Carl Beverly en Sarah Timberman onder hun deal met Lionsgate Television, dat de studio is.

De serie is een hedendaagse kijk op de monsterjager Dr. Abraham Van Helsing, die zijn unieke onderzoekende geest gebruikt om samen met zijn ex, de meedogenloze FBI-special agent Mina Harker, de meest schrijnende zaken van New York City op te lossen.

Van Helsing is het nieuwste procedurele project in de maak bij CBS, waarvan eerder deze week werd onthuld dat ze bezig waren met de ontwikkeling van een Amerikaanse adaptatie van de Duitse detectivedramaserie Einstein (2017).

Lee is de auteur van boeken als The Great Mistake. Naast Lockerbie is hij samen met Sterlin Harjo, bekend van zijn werk voor Reservation Dogs van FX, bezig met een serie over een overval in Las Vegas voor FX en met Eric Roth is hij bezig met de adaptatie van zijn boek High Dive voor het witte doek.

Het is de nieuwste bewerking van Van Helsing tot een televisieerie. Syfy zond vijf seizoenen lang een fantasie-horrorserie uit gebaseerd op Bram Stokers creatie, bekend als vampierendoder, monsterjager en aartsvijand van Dracula, met Kelly Overton in de hoofdrol.

De bedenker van Eastsiders, Kit Williamson, ontwikkelt samen met AGC Television een serie gebaseerd op de Alex Van Helsing-trilogie van Jason Henderson, met een veertienjarige nakomeling.

Er was ook de actie-horrorfilm uit 2004 met Hugh Jackman als Van Helsing en Kate Beckinsale als Anna Valerious, geregisseerd door Stephen Sommers.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten