Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Roman The Bright Sword van Lev Grossman in ontwikkeling bij Lionsgate TV & 3 Arts

Roman The Bright Sword van Lev Grossman in ontwikkeling bij Lionsgate TV & 3 Arts

Lionsgate Television en 3 Arts Entertainment hebben preventief de rechten verworven op Lev Grossman's nieuwe roman The Bright Sword voor de ontwikkeling van een serie.
The Bright Sword verschijnt op 16 juli en wordt beschreven als "het eerste grote Arthuriaanse epos van het nieuwe millennium, doordrenkt van traditie, vol met duels en zoektochten, gevechten en toernooien, magische zwaarden en Fisher-koningen".

15688 The Bright Sword

Er wordt gezocht naar een showrunner die de potentiële serie samen met Grossman (foto, rechts) en Erwin Stoff (foto, links) van 3 Arts Entertainment zal produceren.

The Bright Sword volgt een getalenteerde jonge ridder genaamd Collum die aankomt in Camelot om te strijden voor een plek aan de Ronde Tafel, alleen om erachter te komen dat hij te laat is. Koning Arthur is dood en slechts een handvol ridders van de Ronde Tafel overleeft. Zij zijn de buitenbeentjes van de Ronde Tafel en dit groepje gaat op pad om Camelot weer op te bouwen in een wereld die uit balans is geraakt.

Het is aan Collum en zijn metgezellen om Excalibur terug te winnen, de mysteries van deze verwoeste wereld op te lossen en de wereld weer heel te maken. Maar eerst moeten ze de waarheid achterhalen over waarom de eenzame, briljante koning Arthur ten val kwam.

"Mijn ambitie met The Bright Sword was om de legende van Koning Arthur volledig opnieuw uit te vinden - om het fris, relevant en divers te maken, terwijl ik tegelijkertijd vasthield aan alle klassieke elementen waar fans zoals ik van houden," zei Grossman. "Ik heb al eerder met Erwin gewerkt, dus toen hij zijn hoed in de ring gooide, wist ik dat hij precies de juiste persoon was om The Bright Sword naar het scherm te brengen. Ik heb de ongelooflijke integriteit, intelligentie en effectiviteit gezien die hij in zijn werk inbrengt - hij heeft die obsessie voor geweldige verhalen en geweldige personages die een project als dit tot een succes maken."

Grossman is vooral bekend als de auteur van de bestseller The Magicians-trilogie - The Magicians, The Magician King en The Magician's Land - die werd verfilmd tot de populaire televisieerie van Syfy. Hij schreef ook de kinderromans The Silver Arrow en het vervolg The Golden Swift, evenals het scenario voor de film The Map of Tiny Perfect Things uit 2021.

Grossman en Stoff werkten eerder samen aan de bewerking van The Silver Arrow. Hoewel dat project niet verkocht werd, vonden de twee het prettig om samen te werken.

"We vinden het geweldig om met Lev samen te werken aan deze epische serie", zegt Stoff, partner bij 3 Arts Entertainment. "Hij heeft een bewezen talent voor het maken van meeslepende, fantasierijke verhalen die het publiek boeien. Nu The Bright Sword al geweldige eerste recensies heeft ontvangen, zijn we enthousiast om deze langverwachte roman tot leven te brengen op het witte doek."

Stoff is uitvoerend producent van verschillende series, waaronder Lionsgate Television's The Serpent Queen en The Hunting Wives voor Starz, evenals Blue Eye Samurai voor Netflix en Doc voor Fox. Hij produceert ook de actie-avonturenfilm Good Luck, Have Fun, Don't Die geregisseerd door Gore Verbinski.

3 Arts is voor het grootste deel in handen van Lionsgate, dat in november zijn meerderheidsbelang in het management- en productiebedrijf verhoogde.

The Bright Sword voegt zich bij andere onlangs aangekondigde spraakmakende series in ontwikkeling bij Lionsgate Television, waaronder het gijzeldrama The Envoy van The Rookie-bedenker Alexi Hawley, een serie gebaseerd op het gokschandaal rond LA Dodgers-superster Shohei Ohtani en een Engelstalige bewerking van Park Chan-wook's film Oldboy.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten