Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Prime Video bestelt gelimiteerde serie The Greatest over Muhammed Ali

Prime Video bestelt gelimiteerde serie The Greatest over Muhammed Ali

Prime Video heeft officieel de gelimiteerde serie The Greatest besteld.
The Greatest wordt beschouwd als de eerste geautoriseerde scriptserie over het leven van Muhammad Ali (foto onder, links met vrouw Lonnie Williams) met toegang tot zijn nalatenschap. Jaalen Best (foto onder, rechts) zal de hoofdrol spelen als de bokslegende.

De serie is afkomstig van uitvoerend producent Michael B. Jordan en uitvoerend producent/showrunner Ben Watkins (foto onder, inzet).

15691 The Greatest

De serie zal de bepalende momenten in Ali's leven en carrière laten zien - zowel in als buiten de ring - die goed gedocumenteerd zijn, evenals momenten die buiten de schijnwerpers plaatsvonden. De wereld herinnert zich een icoon, maar The Greatest gaat over een man, een echtgenoot, een vader, een broer en een zoon.

Het wordt geproduceerd door Michael B. Jordan's Outlier Society, dat een algemene overeenkomst heeft met Amazon MGM Studios, Blue Monday Productions van Watkins, Authentic Studios, Roc Nation, Polygram Entertainment, een partner van Universal Music Group, en Grace: A Storytelling Company, met Ali's weduwe Lonnie Ali als uitvoerend producent.

"Muhammad Ali's is een ontzagwekkend verhaal van een van de belangrijkste wereldfiguren van de 20e eeuw," zegt Vernon Sanders, hoofd televisie, Amazon MGM Studios. "We zijn er trots op om met Ben samen te werken met Outlier, Roc Nation, Polygram, Grace, Authentic Brands, Lonnie Ali en de zeer getalenteerde Jaalen Best, van wie we weten dat ze een opmerkelijke prestatie zullen leveren door The Greatest tot leven te brengen voor onze wereldwijde Prime Video-klanten."

Watkins heeft The Greatest gecombineerd met een andere Prime Video-serie. Hij is uitvoerend producent en showrunner van Cross, dat gebaseerd is op de personages uit de bestseller Alex Cross van James Patterson.

"Toevertrouwd worden met de eer om het verhaal te vertellen van mijn meest gekoesterde held, Muhammad Ali, is vernederend en beangstigend, en een droom die uitkomt," zei hij. "Ik ben vervuld van een overweldigend gevoel van trots, verantwoordelijkheid en vooral dankbaarheid."

Lonnie Ali sprak over Bests casting als haar overleden echtgenoot.

"Ik vind het geweldig om The Greatest samen met Ben Watkins te produceren, die de essentie en nuance van Mohammed heeft weten vast te leggen," zei ze. "Met Jaalen Best hebben we een soulvol juweeltje ontdekt. Hij is zo'n getalenteerde jongeman die niet alleen Mohammed belichaamt, maar ook zijn veerkracht, moed, charisma en zelfvertrouwen uitstraalt."

Uitvoerend producent-collega Josh Wakely heeft jaren aan The Greatest gewerkt, de rechten op het levensverhaal van Ali veiliggesteld en het project naar Amazon gebracht.

"Het is al een lang gekoesterde droom om Ali's opmerkelijke levensverhaal als televisieserie te vertellen, wat de enige manier is om zijn grootsheid echt vast te leggen, en ik ben Lonnie en het samengestelde team dankbaar, die ook mijn passie delen om The Greatest op het scherm te krijgen," zei hij.

Naast Watkins en Jordan zal Elizabeth Raposo, voorzitter van Outlier Society, de productie op zich nemen. Lonnie Ali zal samen met Corey Salter, Marc Rosen en Matthew Gross van Authentic Brand Group optreden als uitvoerend producent voor de serie.

Andere uitvoerende producenten zijn Roc Nation; Michele Anthony, Boyd Muir en co-uitvoerende producenten David Blackman voor Polygram; en Josh Wakely via zijn Grace: A Storytelling Company. Stefano Agosto, Executive Vice President of Television bij Outlier Society zal ook toezicht houden op het project namens Outlier.

The Greatest wordt geproduceerd door Amazon MGM Studios in samenwerking met Outlier Society, Authentic Studios, Blue Monday Productions, Roc Nation, Polygram Entertainment en Grace: A Storytelling Company.

Ali is op het scherm met name gespeeld door hemzelf in The Greatest uit 1977, door Terrence Howard in de ABC-film King of the World uit 2000, David Ramsey in de Fox-film Ali: An American Hero, Will Smith in de biopic Ali uit 2001 en Eli Goree in de Amazon Prime film One Night in Miami uit 2020.

Jaalen speelde rollen in All American: Homecoming van The CW, American Horror Stories van FX on Hulu en Magnum, P.I. van CBS/NBC.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten