Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix geeft groen licht aan documentaire over de dood van John O'Keefe

Netflix geeft groen licht aan documentaire over de dood van John O'Keefe

Netflix gaat diep in op de dood van politieagent John O'Keefe uit Boston in een nieuwe driedelige documentaire.
De politieagent werd op 29 januari 2022 in de sneeuw gevonden en werd in het ziekenhuis dood verklaard. O'Keefe's toenmalige vriendin, Karen Read, werd de verdachte en werd beschuldigd van tweedegraads moord en doodslag tijdens het besturen van een motorvoertuig onder invloed van alcohol en het verlaten van de plaats van een ongeval met de dood tot gevolg.

15736 Netflix-documentaire John O'Keefe

Read pleitte niet schuldig aan alle aanklachten en haar juridisch team voerde aan dat ze erin was geluisd als onderdeel van een samenzwering door burgers en wetshandhavers om de echte moordenaars te beschermen.

Het moordproces werd op 1 juli 2024 nietig verklaard, nadat de jury niet tot een unaniem oordeel kon komen. De aanklagers van Norfolk County hebben aangekondigd dat ze van plan zijn de zaak opnieuw te berechten, terwijl de verdediging twee aanklachten heeft laten seponeren.

Sandpaper Films produceert de documentaire met Danielle Johnson en Rob Miller als mede-regisseurs. Susannah Price en Henry Singer zijn aan boord als uitvoerend producenten.

"Het team voelt zich enorm bevoorrecht om deze belangrijke serie naar een wereldwijd Netflix-publiek te brengen. Het is een zaak die enorm veel publieke aandacht heeft gekregen en verstrekkende gevolgen heeft," zeiden de mede-regisseurs in een verklaring. "We zijn ons er ook van bewust dat dit een zeer gevoelige zaak is en we zijn vastbesloten om alle betrokkenen te behandelen met het respect en de aandacht die ze verdienen."

Het waargebeurde misdaadgenre is populair op Netflix, waar de streamingdienst heeft geprofiteerd van de productie van documentaires als Making a Murderer, Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez en American Murder: The Family Next Door, naast vele andere.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten