Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
HBO ontwikkelt comedyserie The Southern Book Club's Guide to Slaying Vampires

HBO ontwikkelt comedyserie The Southern Book Club's Guide to Slaying Vampires

De vampiers verhuizen van Amazon naar HBO.
Een comedyserie gebaseerd op New York Times-bestseller The Southern Book Club's Guide to Slaying Vampires van Grady Hendrix is geland op HBO. De auteur schrijft samen met The Righteous Gemstones-duo Danny McBride en Edi Patterson.

15806 The Southern Book Club's Guide to Slaying Vampires

Het project was eerder in ontwikkeling bij Amazon met Patrick Moran's PKM Productions maar is nu verhuisd naar het Warner Bros Discovery-netwerk zonder Moran's betrokkenheid.

Hendrix, McBride en Patterson zullen de productie uitvoeren, samen met Brandon James voor McBride's Rough House Pictures. Quirk Books, dat de roman publiceerde, is ook uitvoerend producent.

The Southern Book Club's Guide to Slaying Vampires volgt een boekenclub van vrouwen die hun gemeenschap in de buitenwijken moeten beschermen tegen een mysterieuze en knappe vreemdeling die mogelijk een vampier is die hun kinderen vermoordt.

Het boek, dat in mei 2021 werd gepubliceerd, speelt zich af in Charleston en wordt beschreven als 'Steel Magnolias meets Dracula'.

Het volgt Patricia Campbell, wiens leven nog nooit zo klein heeft gevoeld. Haar man is een workaholic, haar tienerkinderen hebben hun eigen leven, haar seniele schoonmoeder heeft constante zorg nodig en ze loopt altijd een stap achter op haar eindeloze nog-te-doen-lijst. Het enige wat haar gezond houdt is haar boekenclub, een hechte groep vrouwen uit Charleston die verenigd zijn door hun liefde voor waargebeurde misdaad. Tijdens deze bijeenkomsten praten ze net zo vaak over de Manson-familie als over hun eigen familie.

Op een avond na een bijeenkomst van de club wordt Patricia aangevallen door een oudere buurman, waardoor de knappe neef van de buurman, James Harris, in haar leven komt. James is bereisd en belezen en hij laat Patricia dingen voelen die ze in jaren niet gevoeld heeft. Maar wanneer kinderen aan de andere kant van de stad vermist raken en hun dood door de plaatselijke politie wordt afgeschreven, heeft Patricia reden om te geloven dat James meer een Bundy dan een Brad Pitt is.

Het echte probleem? James is een monster van een ander soort - en Patricia heeft hem al binnengelaten. Beetje bij beetje dringt James binnen in Patricia's leven en probeert alles af te pakken wat voor haar vanzelfsprekend was - inclusief de boekenclub - maar ze zal zich niet zonder slag of stoot overgeven in dit met bloed doordrenkte verhaal over vriendelijkheid van de buren die verkeerd afliep.

Hendrix is de auteur van meer dan een dozijn boeken, waaronder My Best Friend's Exorcism, dat in 2022 werd verfilmd door Prime Video, en Horrorstör, dat eerder in de maak was als serie voor Fox en nu in de maak is als film met New Republic Pictures.

Hij schreef ook mee aan het script van de film Mohawk uit 2017 en Satanic Panic voor Fangoria. Hij zit ook achter How to Sell a Haunted House, dat is opgezet bij Legendary met Grady als bewerker, James Ashcroft als regisseur en Ghost House en Aperture als producenten, en het korte verhaal Ankle Snatcher, dat is opgezet bij Columbia met Escape Artist en Aperture als producenten. Zijn volgende boek is Witchcraft For Wayward Witches, dat 14 januari 2025 uitkomt bij Berkley.

McBride en Patterson spelen in HBO's The Righteous Gemstones als Jesse en Judy Gemstone. De serie, die is vernieuwd met een vierde seizoen, is bedacht door McBride, die samen met zijn medeoprichters van Rough House, David Gordon Green en Jody Hill, de productie op zich neemt.

McBride, die ook aan de wieg stond van de HBO-comedyseries Vice Principals en Eastbound & Down, heeft ook films geschreven, waaronder Halloween en de twee recente spin-offs en The Exorcist: Believer.

Patterson speelde ook in series als Resident Alien en The Last O.G. en deed uitgebreid stemmenwerk voor series als Teenage Euthanasia, Harley Quinn, The Great North en Knuckles. Ze heeft afleveringen geschreven van The Righteous Gemstones, evenals Showtime sketchcomedy The Underground en Cartoon Network's We Bare Bears.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten