Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Legendary TV heeft televisie-adaptatie van roman Seveneves in ontwikkeling

Legendary TV heeft televisie-adaptatie van roman Seveneves in ontwikkeling

Legendary Television heeft de televisierechten verworven voor de adaptatie van Seveneves.
Seveneves is een sciencefiction-roman van Hugo Award-winnaar Neal Stephenson. Allison Friedman (The Mortuary Collection) zal de productie op zich nemen.

15813 Seveneves

Seveneves volgt hoe de beste wetenschappelijke geesten tot dezelfde conclusie komen nadat een meteoor de maan in zeven stukken versplintert: Over twee jaar zullen alle mensen op aarde vernietigd worden door een 'harde regen' die de planeet onbewoonbaar zal maken. In een koortsachtige race tegen het onvermijdelijke komen naties van over de hele wereld samen om een plan te bedenken om de mensheid te laten overleven en een nieuw hoofdstuk voor de mensheid te beginnen.

Seveneves werd in 2015 gepubliceerd door William Morrow. Het won de Prometheus Award voor beste roman en werd door president Obama gekozen voor zijn zomerleeslijst.

Stephenson, de bestsellerauteur van Anathem, Reamde en Cryptonomicon, is ook een gerespecteerd technoloog en futurist. Hij was de eerste werknemer bij Blue Origin van Jeff Bezos en werkte zeven jaar als Chief Futurist voor het door Google gesteunde Magic Leap. Stephenson bedacht de term 'metaverse', populariseerde de term 'avatar' in een computercontext en schetste de basis voor cryptovaluta.

Friedman was een voorvechter van The Martian toen zij bij Genre Films werkte en was uitvoerend producent bij speelfilms zoals Crazy Rich Asians en series als American Crime Story van FX tijdens haar tijd bij productiemaatschappij Color Force.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten