Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Roman The Paris Widow in ontwikkeling als televisie-adaptatie bij Little Bell Productions

Roman The Paris Widow in ontwikkeling als televisie-adaptatie bij Little Bell Productions

Een televisie-adaptatie van de roman The Paris Widow, geschreven door Kimberly Belle, is op weg naar het kleine scherm.
Voormalig Universal Television-producent Brittany A. Little (foto links, onder) en ex-Amazon Studios-producent Larissa Bell (foto rechts, onder) hebben een first-look deal getekend voor hun opkomende productiemaatschappij Little Bell Productions en hun eerste project opgezet.

15916 The Paris Widow

Little Bell Productions, dat het duo vorig jaar heeft opgericht, heeft een deal gesloten met Universal TV en gaat Belle's thrillerroman bewerken tot een serie.

The Paris Widow gaat over een droomvakantie die dodelijk wordt wanneer geheimen uit het verleden een getrouwd stel in Parijs in de val lokken. Het duo zal de productie uitvoeren samen met Talitha Watkins, president van ColorCreative, het productie- en managementbedrijf dat ze samen met Issa Rae en Deniese Davis heeft opgericht. Belle is coproducent.

Het boek, dat in juni werd gepubliceerd door Park Row, begint wanneer Stella Adam ontmoet. Ze dacht dat ze eindelijk een leuke, normale man had gevonden - een welkome afwisseling van haar vorige vriendje en haar onzekere jetset-levensstijl met hem. Maar haar veilige wereld stort in als Adam vermist raakt na een explosie op het stadsplein.

Tijdens het onderzoek van de Franse politie wordt onthuld dat Adam op hun radar stond als handelaar in zeldzame en gestolen antiquiteiten met een lange lijst van criminele klanten. Na dit nieuws is Stella vastbesloten Parijs niet te verlaten voordat ze het volledige verhaal kent. Was Adam een willekeurig slachtoffer of het doelwit van de explosie? En waarom volgt iemand haar door de straten van Parijs?

Little was eerder vice president Drama Development bij Universal TV, waar ze werkte aan series als Bel-Air, The Best Man: The Final Chapters, The Equalizer en FBI. Daarvoor werkte ze bij Fox en A&E. Bell was eerder Development Executive bij Amazon Studios, waar ze onder andere werkte aan Boots Riley's I'm a Virgo en Swarm. Eerder werkte ze bij Showtime, Universal Television en NBC.

"We vinden het geweldig om aan dit volgende hoofdstuk van onze carrière te beginnen bij Universal Television, een plek die voelt als thuis", aldus Little en Bell. "Als individuen zijn we altijd missiegedreven geweest en we zijn enthousiast om onze krachten te bundelen om verhalen tot leven te brengen die het universele in het unieke vieren en de bredere menselijke conditie aanboren. The Paris Widow doet precies dat met de spanning en romantiek die alleen te vinden is, zoals we onlangs allemaal hebben gezien, in de Lichtstad."

Erin Underhill, President van Universal Television, voegt hieraan toe: "We zijn zo enthousiast over de hereniging met het team van Little Bell. Brittany en Larissa's creatieve instincten, zakelijk inzicht en passie maken van hen de ideale partners voor Universal Television. The Paris Widow is een aangrijpende en meeslepende kat-en-muis thriller en een perfect voorbeeld van de meeslepende verhalen die uit deze samenwerking zullen voortkomen."

Kimberly Belle zei: "Ik vind het geweldig om samen te werken met het team van Little Bell en ColorCreative en Universal Television om de serie The Paris Widow te ontwikkelen. Stella is een vindingrijk en complex personage met een paar verrassingen achter de hand en ik weet zeker dat ze in uitstekende handen is. Europa is mijn parttime thuis, maar ik heb gewacht op het juiste verhaal om de setting naar het buitenland te brengen. The Paris Widow paste in het plaatje - een plot met veel inzet en een vrouwelijk verhaal dat groot genoeg is om het podium te delen met een stad die zo glamoureus en beeldschoon is als Parijs."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten