Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix ontwikkelt nieuwe Silicon Valley-dramaserie met Rosamund Pike

Netflix ontwikkelt nieuwe Silicon Valley-dramaserie met Rosamund Pike

Netflix gaat Silicon Valley verkennen in een nieuwe dramaserie. De streamer won een biedingsstrijd door een direct-naar-serie order te geven aan Thumblite, dat zich afspeelt in het epicentrum van de tech-industrie.
De serie komt van The Morning Show en Pachinko-producent Media Res en bedenker Scott Z. Burns (Extrapolations). New York University-marketingprofessor en podcast-presentator Scott Galloway is uitvoerend producent. Rosamund Pike (foto) speelt de hoofdrol en is verantwoordelijk voor de productie.



Netflix beschrijft Thumblite als "een zakelijke thriller die zich afspeelt in Silicon Valley en die de plannen, rivaliteiten, visies en obsessies van de machtsmakelaars en hun ondergeschikten onderzoekt terwijl ze strijden om de controle over de machtigste industrie die de wereld ooit heeft gekend." Details over de rol van Pike in de serie worden vooralsnog geheim gehouden.

De serie is een van een paar series in de maak over Silicon Valley. CBS ontwikkelt een juridisch drama genaamd Cupertino van Evil en The Good Fight-makers Robert en Michelle King.

Burns is de showrunner van de serie. Zijn schrijfcredits omvatten ook de speelfilms The Informant, Contagion en The Laundromat, en hij regisseerde afleveringen van Showtime's The Loudest Voice en Californication naast Extrapolations, Apple's anthologieserie over klimaatverandering.

De serie markeert de eerste betrokkenheid bij een gescripte serie voor Galloway, die co-host is van de podcast Pivot, met technisch journalist Kara Swisher, en een boek heeft geschreven over tech giganten Apple, Amazon, Facebook en Google.

Burns, Galloway en Pike produceren samen met Greg Jacobs en Michael Ellenberg en Lindsey Springer voor Media Res.

Pike is ook te zien als Moiraine Damodred in Prime Video's fantasieserie The Wheel of Time en is producent voor sciencefictionserie 3 Body Problem van Netflix. Ze brak door met haar rol als Miranda Frost in de James Bond-film Die Another Day in 2002 en speelde sindsdien in talloze films als An Education, Surrogates, Johnny English Reborn, Jack Reacher, The World's End en Saltburn.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten