Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Misdaaddrama bij HBO Max in ontwikkeling als onderdeel van nieuwe strategie

Misdaaddrama bij HBO Max in ontwikkeling als onderdeel van nieuwe strategie

HBO Max heeft een drama over wetshandhaving in ontwikkeling genomen van Tomorrow Studios, Marty Adelstein's samenwerkingsverband met ITV Studios.
Het project, dat losjes is geïnspireerd op de ervaringen van Geraldine Hart als FBI-agent en politiecommissaris, komt voort uit de first-look deal van Tomorrow Studios met Story Syndicate, het mediabedrijf dat is opgericht door de Oscar- en Emmy-winnende documentairemakers Liz Garbus (foto) en Dan Cogan.



Eileen Myers (The Night Agent) schrijft de pilot voor de titelloze serie, die een legendarische FBI-agent volgt die terugkeert naar haar geboorteplaats op Long Island om de corruptie bij de maffia op te ruimen en al snel ontdekt dat de rot nog dieper en duisterder is dan ze dacht. Het duurt niet lang voordat ze het van alle kanten moet opnemen tegen snode entiteiten.

Garbus, die zich heeft toegelegd op het regisseren van dramaseries met afleveringen van series als The Handmaid's Tale, waarvoor ze een Emmy-nominatie kreeg, en Yellowjackets, zal de potentiële pilot regisseren. Myers en Hart produceren samen met Adelstein, Becky Clements en Alissa Bachner via Tomorrow Studios; Garbus, Dan Cogan en Nellie Reed voor Story Syndicate; en Anne Beagan en Stacy Sherman via Anne Beagan Productions.

Het project past in de nieuwe strategie voor originele dramaseries voor HBO Max die van start is gegaan met het aankomende medische drama The Pitt, terwijl big-budget, IP-gedreven series zoals The Penguin, Welcome to Derry en Harry Potter migreerden naar HBO.

"Ik denk dat een goed sjabloon voor een HBO Max-drama zou zijn wat John Wells doet met The Pitt. Dit is, bij gebrek aan een beter woord, netwerkdrama, doorlopende, close-end verhalen vertellen voor een redelijke prijs," vertelde Casey Bloys, voorzitter en CEO van HBO en Max Content in een interview.

Hart was voorheen commissaris bij de politie van Suffolk County waar ze nieuwe wetenschappelijke technologie toepaste om onopgeloste zaken op te lossen en ingrijpende hervormingen ontwikkelde en doorvoerde. In haar 22 jaar bij de FBI hield ze toezicht op het Long Island-kantoor, waar ze leiding gaf aan onderzoeken naar georganiseerde misdaad, overheidscorruptie, terrorisme en contraspionage. Ze stond ook aan het hoofd van de Long Island Gang Task Force, een initiatief van verschillende instanties om gewelddadige bendes aan te pakken en te ontmantelen. Momenteel is ze Associate Vice President of Public Safety and Community Engagement van Hofstra University.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten