Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Nieuwe docu-dramaserie voor History, Barbarians Rising

Nieuwe docu-dramaserie voor History, Barbarians Rising

Wat zijn de echte verhalen achter een aantal legendarische krijgers als Hannibal, Spartacus en Attila de Hun? Wat gebeurde er in de 700-jarige strijd om het Romeinse Rijk? Barbarians Rising is een achtdelige docu-dramserie die de kijker laat zien wat de grootste krijgers ter wereld riskeerden om de wereld voorgoed te veranderen. History (origineel History Channel) zal de serie Barbarians Rising wereldwijd in 2016 in maar liefst meer dan 185 territoria gaan uitzenden.

Barbarians Rising vertelt het verhaal van de opkomst en de val van het Romeinse Rijk vanuit het perspectief van barbaarse rebellenleiders. Het is een reis naar het hart van de rebellie tegen de absolute macht. Het Romeinse Rijk noemde hen ‘Barbaren’ – stammen die de Romeinen beschouwden als ongeciviliseerd en die een gewelddadig leven leidden. Echter, dit zijn ook mannen en vrouwen die epische gevechten hebben gevoerd en de wereld vorm gegeven hebben.

Barbarians Rising gaat over een aantal van de grootste krijgers uit de geschiedenis, waaronder Hannibal, die op zijn negende al een bloedeed aflegde, Spartacus, de slaaf die rebel werd en een barbaarse opstand heeft geleid, Boudica, de Keltische strijdvaardige koningin, Arminius, de verloren zoon van Duitsland, Atilla; het monster uit het oosten, de Goten, een fel vechtersvolk die verraden werden door de Romeinen en de Vandalen, de zwervende stropers die de laatste klap aan Rome hebben uitgedeeld. Deze gedenkwaardige verhalen vertellen het verhaal van hoe één van de grootste rijken ter wereld ten onder ging door hun agressieve zucht naar macht.

October Films zal de serie produceren voor History en de uitvoerend producenten voor History zijn Kristen Burns en Russ McCarroll. Uitvoerend producent is Adam Bullmore, de uitvoerend regisseur is Simon George (History’s World War II From Space). Michael Waterhouse (History’s The Bible) zal de producent zijn voor October Films.

Ga jij kijken naar de nieuwe docu-dramaserie Barbarians Rising?

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

anonymous
8 december 2015, 15:01
Dit is beslist heel interessant. Al die tv-series zijn vaak ver bezijden de waarheid. Even een tripje naar Wikipedia en je ziet gelijk wat er niet klopt. Documentaires zijn wat dat betreft een stuk leerzamer.
1
Gwe
8 december 2015, 15:06
Idd, interessant.
0
antimidant
9 december 2015, 07:34
yep
0
Log in om een reactie achter te laten