Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Victor Hugo’s Les Misérables wordt miniserie

Victor Hugo’s Les Misérables wordt miniserie

De BBC is van plan om een zesdelige miniserie te gaan maken gebaseerd op het boek Les Misérables van Victor Hugo (1802-1885). Het klassieke werk uit de negentiende eeuw wordt als vele beschouwd als één van de beste boeken ooit geschreven. Het is dan ook niet de eerste keer dat het boek verfilmd gaat worden.

Charlotte Moore, directeur van BBC Content, vertelt: ”Andrew Davies zal met zijn buitengewone vaardigheid in het verfilmen van boeken de wereld zijn visie op het beroemde Les Misérables brengen, met een moderne en gelaagde blik op Victor Hugo’s meesterwerk. Kijkers kunnen dezelfde kwaliteit en schaalgrootte verwachten van het team achter War & Peace, in dit epische verhaal van vergiffenis en de helende kracht van liefde.”

Iedere aflevering zal een uur duren en in de zes uur zal het verhaal van Jean Valjean verteld worden. Hij is een voormalig gevangene, die niet aan de schaduw van zijn verleden kan ontsnappen en meedogenloos nagezeten wordt door de politieagent Javert. Verder speelt een deel van het verhaal zich af tegen de achtergrond van de revolutiepoging in juni 1832.

Wie een rol gaan spelen in de serie, wanneer het wordt opgenomen of uitgezonden is nog niet bekend gemaakt, maar MijnSerie houdt je uiteraard op de hoogte.

Heb jij het beroemde boek Les Misérables van Victor Hugo gelezen?


Victor Hugo in 1885
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

CC11
27 juli 2016, 11:56
Ik twijfel er niet aan dat BBC er wel iets van zal maken maar eerlijk gezegd zit ik hier na een twintigtal films, een handvol miniseries en 302 versies van de musical echt niet meer op te wachten.
0
anonymous
27 juli 2016, 16:01
Lijkt me wel de moeite waard. Het boek was verplicht op mijn school. Beetje zwaar als je ca.15 jaar oud bent.
0
Log in om een reactie achter te laten