Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Amazon bestelt The Last Tycoon

Amazon bestelt The Last Tycoon

De pilot was een succes en daarom heeft Amazon een heel seizoen van de serie The Last Tycoon besteld.

De serie The Last Tycoon is gebaseerd op het laatste, onvoltooide, boek van F. Scott Fitzgerald dat weer geïnspireerd werd op het leven van Irving Thalberg en Louis B. Mayer.

The Last Tycoon volgt Hollywood’s Golden Boy Monroe Stahr (Matt Bomer, White Collar), hij is Hollywood’s eerste grote studiobaas. Starh moet het opnemen tegen vaderfiguur en baas Pat Brady (Kelsey Grammer, Frasier) voor de ziel en lijfsbehoud van hun studio. In een wereld die overschaduwd wordt door de Depressie en de groeiende invloed van Hitler in Duitsland, laat The Last Tycoon de passie, het geweld en de tomeloze ambitie zien van Hollywood in de jaren ’30. Ook zijn er rollen voor onder andere Rosemarie DeWitt (Standoff) en Lily Collins.

Op 16 juni is de pilot uitgezonden, wanneer de serie in première zal gaan is nog niet bekend gemaakt.

Is The Last Tycoon een serie die je graag zou willen zien?


Lily Collins, Matt Bomer en Rosemarie DeWitt
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

CC11
3 augustus 2016, 13:42
Ik heb de pilot gezien toen hij verscheen en vond het vrij fascinerend.
Ook een pilot die, met veel oog voor detail, de periode tussen twee wereldoorlogen laat zien.

Enerzijds had je de wereld binnen de omheining van de studio waar kosten noch moeite gespaard werden om "The American Dream" nog groter te laten lijken en aan de andere kant van die omheining, in schril contrast, de absolute armoede bij gelukzoekers die dachten hun, al dan niet Amerikaanse, droom te kunnen verwezenlijken in Hollywood.

Het meest frappante vond ik echter dat de consul van het toenmalige Duitse Rijk, Georg Gyssling, bij de filmstudio's op bezoek kwam met een handleiding van richtlijnen die ze voor akkoord moesten ondertekenen en ook naleven en waarin er plechtig beloofd werd geen films te produceren die het Duitse Rijk in een slecht daglicht konden stellen.
Tekende men dat akkoord niet dan werd de desbetreffende studio verboden om nog films naar Duitsland te exporteren en te vertonen.
Blijkbaar was Duitsland een voor Hollywood zeer belangrijke afzetmarkt want alle grote studio's tekenden in de jaren 30 dat verdrag.

Naast de in het artikel genoemde acteurs is er in deze serie trouwens ook nog een rol weggelegd voor Koen De Bouw.

Ik blijf in ieder geval kijken.
0
anonymous
3 augustus 2016, 16:15
Heb de pilot niet gezien, maar het verhaal trekt me, zoals CC11 het beschrijft.
0
RLS90
3 augustus 2016, 17:57
Pilot niet gezien. Verhaal lijkt me we interessant. Matt Bomer als acteur ook een goede reden om het een kans te geven. Leuke, goede acteur!
0
anonymous
3 augustus 2016, 19:58
Pilot al gezien. Zit mooi in elkaar. De sfeer van Hollywood uit die tijd komt echt over. Daarnaast blijft het altijd een traktatie om naar Matt Bomer te kijken. Ik wil wel meer zien.
0
anonymous
19 augustus 2016, 09:32
Ben zeker benieuwd! Vanavond ga ik de aflevering kijken.
0
Log in om een reactie achter te laten