Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Nieuwe documentaireserie voor AMC van James Cameron

Nieuwe documentaireserie voor AMC van James Cameron

Tijdens de TCA (Television Critics Association) heeft AMC aangekondigd te gaan samenwerken met James Cameron, regisseur en schrijver van onder andere Terminator: The Sarah Connor Chronicles, Dark Angel, Terminator en Avatar. De werktitel van het project is James Cameron’s Story of Science Fiction.

Cameron wil een documentaire maken over de evolutie van sciencefiction, van de oudere films die inmiddels een cultstatus hebben bereikt tot de hedendaagse blockbusters. In iedere aflevering zal Cameron vragen beantwoorden omtrent het genre sciencefiction. Hij zal in de geschiedenis van films, serie, boeken en games duiken om antwoorden te vinden en te kunnen geven aan de kijker.

Cameron vertelt in een verklaring: “Toen ik een kind was las ik alle boeken met een ruimteschip op de cover en ik keek 2001: A Space Odyssey vele, vele keren. De film inspireerde me om een filmmaker te worden. Ik vond de speciale effecten geweldig, maar ik hield meer van de achterliggende vragen: hoe zal de wereld eindigen? Zal technologie ons verwoesten? Wat betekent het om een mens te zijn?"

James Cameron’s Story of Science Fiction krijgt zes afleveringen van elk één uur en in 2018 zal de serie in première gaan bij AMC.

Ben jij sciencefiction fan en wat verwacht je van deze James Cameron docuserie?


James Cameron
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

anonymous
18 januari 2017, 11:59
Lijkt me wel interessant
0
MaykeTimmerman
18 januari 2017, 16:06
mij ook
0
footsy
18 januari 2017, 16:38
Ben benieuwd.
0
Log in om een reactie achter te laten