Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Kijktip van de Week! De Maatschap

Kijktip van de Week! De Maatschap

Vanaf vandaag wil MijnSerie elke donderdag een nieuwsbericht publiceren met een Kijktip van de Week. Dit kan van alles zijn: series die net beginnen, die veel in het nieuws zijn geweest, een terugkerende serie of een serie waar iets bijzonders mee is qua acteurs, regisseurs, verhaal of iets dergelijks. Het kunnen ook series zijn die weer tot leven zijn gewekt na gecanceld te zijn, of remakes van films en/of series. Enfin, je snapt het al; een kijktip die misschien wel de moeite waard is om te gaan kijken!

De eerste kijktip is de vierdelige miniserie De Maatschap. Deze serie is veelvuldig in het nieuws geweest. Niet vanwege het verhaal of de acteurs, maar omdat Robert Moszkowicz er een stokje voor wilde steken. Hij heeft meerdere pogingen gedaan om de serie tegen te houden, inclusief de gang naar de rechter. Zonder veel succes. Zie hieronder de video waarin Robert en zijn zoon Yehudi Moszkowicz uitleg geven waarom ze deze serie wilden tegenhouden.

Video on youtube


Het gaat in de serie De Maatschap om de familie Meyer en hun imperium. Hiervoor hebben de schrijvers Hein Schütz en Alma Popeyus goed gekeken naar de familiegeschiedenis van de bekende Nederlandse advocatenfamilie Moszkowicz. De hoofdrollen worden gespeeld door Pierre Bokma (de oude Matthias Meyer), Maarten Heijmans (de jonge Matthias), Guy Clemens (Benjamin Meyer), Daan Schuurmans (Theo Meyer), Diederik Ebbinge (Aron Meyer), Xander van Vledder (Jacob Meyer) en Katelijne Verbeke (Mieke Meyer, vrouw van Matthias). De regie is in handen van Michiel van Jaarsveld.

Van de grond af bouwt de jonge Matthias Meyer een advocatenimperium dat in het naoorlogse Nederland zijn weerga niet kent. Niet alleen dat, hij bouwt een familie. Een hecht gezin, samen één tegen de rest. Zijn vier zonen zullen zijn inzet, zijn flair en zijn intelligentie verder uitdragen. Met z'n vijven trotseren de Meyers de boze buitenwereld. Maar de vanzelfsprekende loyaliteit van de vier zoons aan hun vader en aan elkaar wordt van binnenuit ondermijnd. Naast deze familiegeschiedenis gaat De Maatschap over de ontwikkeling van de (straf)advocatuur in Nederland.

De Maatschap vanaf woensdag 25 januari 2017 op NPO 2 bij de VPRO


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (10)

anonymous
19 januari 2017, 16:14
Typisch Nederlandse serie. Slecht geacteerd. Tekst opgedreund.
0
sarlottje
19 januari 2017, 16:32
Als je dat vind, dan kijk je toch gewoon geen Nederlandse series?
0
anonymous
19 januari 2017, 22:33
Serie moet nog beginnen. Hoe weet je nu al dan dat het slecht is?
2
anonymous
20 januari 2017, 09:17
De trailer.
0
sarlottje
19 januari 2017, 16:25
Leuk idee dat jullie elke week een tip geven voor een leuke serie!
1
Mandy1966
19 januari 2017, 16:27
Dank je wel. Dat is goed om te horen.
0
Nienkepiene
19 januari 2017, 16:37
Is het niet een beetje raar om een kijktip als nieuwsbericht te classificeren? Het lijkt me meer een column. Verder vind ik het idee wel leuk
3
Mandy1966
19 januari 2017, 16:42
Nee, dit soort kijktips kun je echt zien als nieuws. In een nieuwsbericht ben je ook niet gebonden aan de lengte van een bericht en kun je ook nog nieuwe nieuwsfeiten kwijt. Zoals in dit geval een rechtszaak die verloren is etc...

Ik vind het goed om te horen dat het idee in ieder geval leuk is ;-)
0
Nienkepiene
20 januari 2017, 09:53
Ik zie het een beetje als dat je nu feiten (deze serie is vernieuwd, deze serie gecanceld en dit waren de kijkcijfers) gaat mengen met mening (deze serie is goed, ga hem kijken). Daarom vind ik het zo raar. Ik zie niet zo goed hoe je in een column gebonden bent aan de lengte van een bericht en waarom je geen nieuwsfeiten daarin kan noemen. Maar dat is slechts hoe ik er tegenaan kijk.
0
Mandy1966
20 januari 2017, 10:12
Ik geef absoluut geen mening in de kijktip, ik zeg alleen vanwege al de commotie er om heen zou het de moeite waard kunnen zijn om te gaan kijken. Als ik mijn mening zou moeten geven zou ik zeggen ga vooral niet kijken (naar de maatschap in dit geval), want ik ga het zeker niet kijken.

"Enfin, je snapt het al; een kijktip die misschien wel de moeite waard is om te gaan kijken!"

Let hierbij vooral op het woord misschien. In de kijktip zal ik juist mijn persoonlijke mening achterwege laten en alleen series benoemen die wellicht, misschien voor sommige kijkers de moeite zijn om te gaan zien.
0
Log in om een reactie achter te laten