Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Amazon-serie Lord of the Rings komt er

Amazon-serie Lord of the Rings komt er

Begin november waren de onderhandelingen nog in volle gang, nu zijn ze eruit: Amazon gaat een serie maken gebaseerd op de boeken Lord of the Rings.

Op 7 november berichtte MijnSerie al dat Amazon bezig was met de aankoop van de rechten van Lord of the Rings. Amazon heeft het nieuws officieel bevestigd: er komt een Lord of the Rings-serie, van meerdere seizoenen.

Volgens ingewijden heeft Amazon Prime Video het lieve sommetje van 250 miljoen dollar betaald voor de wereldwijde rechten. Naast de rechten komt daar nog ongeveer 100 á 150 miljoen per seizoen bij voor de productie per seizoen. HBO, te vergelijking, heeft 90 miljoen dollar uitgegeven voor het allerlaatste achtste seizoen van Game of Thrones.

De nieuwe televisieserie Lord of the Rings zal zich in Midden-Aarde afspelen, nog voor de gebeurtenissen uit The Fellowship of the Ring (boek één). Er zijn namelijk verschillende ideeën bij Amazon om nog nooit verfilmde verhalen van J.R.R. Tolkien in een televisieserie te verwerken. Bij deze recorddeal zitten niet alleen de wereldwijde serierechten, maar ook mogelijke spin-offs.

Met deze aankoop wil Amazon de strijd aangaan met HBO (Game of Thrones), Netflix (House of Cards (2013) en Disney (Star Wars), dat binnenkort start met een eigen video-on-demand dienst. De naamsbekendheid van bovengenoemde series is enorm en met Lord of the Rings is die naamsbekendheid er al, mede dankzij de trilogie filmreeks van Peter Jackson. De nieuwe series hebben nog geen casting- en crewlijst en verdere details zijn nog niet vrijgegeven. MijnSerie houdt je op de hoogte.

Zet jij Lord of the Rings op je te-kijken-lijst?


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

E71
14 november 2017, 21:50
Zeker wel!
0
ThomasNL92
15 november 2017, 00:17
Dit kan goed uitpakken maar ook heel erg verkeerd. ben benieuwd.
0
E71
16 november 2017, 11:01
De lat (in de vorm van GoT) ligt in ieder geval hoog.
0
Velopedist
17 november 2017, 09:34
Ben zeer benieuwd wat ze bedenken voor het eerste deel, we gaan het zien.
0
Log in om een reactie achter te laten