Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Spielberg maakt miniserie Cortés voor Amazon

Spielberg maakt miniserie Cortés voor Amazon

Amazon Studios werkt aan de serie Cortés, een miniserie gebaseerd op de sage van Hernán Cortés. De serie, van drievoudig Oscarwinnaar Steven Spielberg en Amblin Television, is geschreven door Schindler's List-schrijver Steven Zaillian.
Javier Bardem, bij het grote publiek bekend van de James Bond-film Skyfall, gaat de titelrol spelen in Cortés.

De serie gaat over de legendarische veroveraar Cortés, die een rebelse expeditie leidde naar het hart van Monte Azuma, het Azteekse imperium van koning Montezuma II.

Embed from Getty Images
Javier Bardem

"De epische ontdekkingen van Cortés hebben de wereld gevormd zoals we die nu kennen, en door de ogen van Amblin, Steven Spielberg, Steve Zaillian en Javier Bardem zullen we Prime Video-leden een opwindende reis bezorgen", zegt Sharon Yguado, hoofd van Scripted Series bij Amazon Studios.

"We zijn blij dat we de mogelijkheid hebben om dit spannende verhaal, dat 500 jaar oud is, binnenkort aan Prime Video-leden wereldwijd te kunnen presenteren. Het is een deel van de geschiedenis dat grote impact heeft gehad en de hedendaagse beschavingen grotendeels heeft beïnvloed. Met Javier Bardem als Cortés hebben we de perfecte ster voor deze rol en we kunnen niet wachten om van start te gaan", aldus Yguado.

De erfenis van Cortés is complex. Aan de ene kant won hij Mexico voor Spanje en breidde hij het Spaanse rijk uit. Maar vanuit het standpunt van de inheemse bevolking was hij een massamoordenaar die de vernietiging leidde van een van de grootste beschavingen van die tijd.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten