Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
NPO brengt Redbad als vierdelige serie

NPO brengt Redbad als vierdelige serie

De speelfilm Redbad komt als vierdelige serie op televisie. Het betreft een geheel nieuwe montage met vier afleveringen van 50 minuten.
De serie Redbad is vanaf 9 december te zien bij NPO Start Plus. In de loop van januari 2019 verschijnt de serie op NPO 1. Redbad speelt zich af in het jaar 700 na Christus. Onder de rivieren maken de Franken de dienst uit, maar zij hebben de ambitie om over heel Europa te heersen. In het noorden is de nu bijna mythische Redbad (Gijs Naber) de leider van de Friezen, die de zuidelijke indringers proberen te verslaan.

Met een budget van 8 miljoen euro was Redbad ruim vier keer duurder dan de gemiddelde Nederlandse speelfilm. Niettemin was de film deze zomer een geweldige flop in de bioscopen, met een minimaal aantal bezoekers. Regisseur Roel Reiné verhuisde zestien jaar geleden naar Hollywood waar hij doorbrak met het maken van relatief goedkope actiefilms. Voor producent Marvel ontwikkelde hij in de VS de pilot van de serie Inhumans. Momenteel werkt hij aan de nieuwe Netflix-serie Wu Assassins.

Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

anonymous
15 november 2018, 16:30
Vind het echt asociaal dat de NPO, dat vooral wordt gefinancierd door belastinggeld, steeds vaker series eerst beschikbaar stelt via hun app waarvoor je moet betalen. Zo betaal je als burger 2x voor hetzelfde product.
1
Mackey
15 november 2018, 23:56
Iemand de film gezien? Was het echt zo slecht?
0
Log in om een reactie achter te laten