Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Overzicht nieuwe series in januari 2019

Overzicht nieuwe series in januari 2019

Net als in december hebben we alle* nieuwe series die in januari 2019 uitkomen voor je op een rijtje gezet.

L.A.'s Finest

Te zien vanaf: Dinsdag 1 januari bij Spectrum.
Het verhaal: De vrijgevochten voormalig DEA-agente Syd Burnett (Union) begint opnieuw als LAPD-rechercheur. Ze gaat samenwerken met Nancy McKenna (Alba), een werkende moeder – die zonder dat zij daar iets aan kan doen, vol afgunst kijkt naar de vrijheden van Syd. De twee hebben totaal andere levensstijlen en een heel andere kijk op het leven, maar als het op hun werk aankomt zijn ze de beste.
De cast: Jessica Elba, Gabrielle Union, Ernie Hudson, Zach Gilford, Duane Martin en Rayan McPartlin.

Redbad

Te zien vanaf: Dinsdag 1 januari bij AVROTROS.
Het verhaal: In 754 na Christus wordt de monnik Bonifatius bij Dokkum gedood, volgens geschiedenisbronnen door ‘barbaarse’ krijgers. Is hij inderdaad in koelen bloeden vermoord door een stel bloeddorstige wilden, of is dat alleen de christelijke versie van de geschiedenis? Redbad vertelt het verhaal van de adellijke Friese strijder Redbad die na de inval van de Franken in Noord-Nederland bij de Vikingen belandt. Daar leert hij Frea kennen, maar als zijn zus in gevaar komt, keert hij terug om de dood van zijn vader te wreken, zijn zus te redden en het oprukkende Christendom het hoofd te bieden.
De cast: Gijs Naber, Loes Haverkort en Huub Stapel.
Video on youtube


Manhunt

Te zien vanaf: Zondag 6 januari bij ITV.
Het verhaal: Wandelend naar huis, na een avondje uit met vrienden, werd 22 jaar oud Amelie woest aangevallen en meerdere malen op de achterkant van haar hoofd geslagen met een hamer. Hoewel relatief weinig ervaring in moord onderzoeken, werd DCI Sutton toegewezen aan de zaak door de Londense Metropolitan Police. Door instinct en hard werken, legt Sutton zich toe op het vinden van Amelie's moordenaar. Met zeer weinig bewijs, maar zijn nauwgezette benadering en de toewijding van zijn collega-officieren leidt hem geleidelijk tot doorbraken in de zaak. Manhunt is het echte levensverhaal over de moord op de Franse nationale, Amelie Delagrange, op Twickenham Green in augustus 2004. Die werd uiteindelijk gekoppeld aan de moorden van Marsha McDonnell in 2003 en de ontvoering en moord op Milly Dowler zoals ze reisde van school naar huis in 2002.
De cast: Martin Clunes, Hannah Banks en Noble Jones.

Judas

Te zien vanaf: Zondag 6 januari bij RTL 4 en Videoland.
Het verhaal: Tijdens de jeugd van Astrid in de Amsterdamse Jordaan wordt al snel duidelijk dat zij anders is dan haar volkse broers en zus; ze is slim en probeert zich al op jonge leeftijd te ontwikkelen om weg te komen van haar gewelddadige vader. Elke keer als dat lijkt te lukken, wordt ze weer opgeslokt door haar familie, in het bijzonder door haar criminele broer Willem ‘Wim’ Holleeder. In de serie werkt Astrid toe naar het moment dat ze haar broer definitief verraadt aan Justitie. Flashbacks maken duidelijk uit wat voor een jeugd zij en haar broer zich hebben losgeworsteld en hoe pijnlijk, maar noodzakelijk, haar verraad is.
De cast: Gijs Naber, Rifka Lodeizen en Marrit van Bohemen.
Video on youtube


Good Trouble

Te zien vanaf: Dinsdag 8 januari bij Freeform.
Het verhaal: Good Trouble is een spin-off van de serie The Fosters. Als Callie en Marianna naar Lost Angeles vertrekken om daar hun volwassen leven te beginnen, zijn hun wegen gescheiden maar toch verweven. Hun reis om de wereld te veranderen gaat gepaard met meer Good Trouble dan ze aankunnen.
De cast: Maia Mitchell en Cierra Ramirez.
Video on youtube


Lindsay Lohan’s Beach Club

Te zien vanaf: Dinsdag 8 januari bij MTV.
Het verhaal: We volgen Lindsay Lohan en haar beach club in Mykonos, Griekenland. Lindsay is een no-nonsense baas en alleen de beste van de besten mogen voor haar werken.
De cast: Lindsay Lohan.

Project Blue Book

Te zien vanaf: Dinsdag 8 januari bij History.
Het verhaal: Het verhaal van de levensechte, US Air Force-gesponsorde onderzoeken naar UFO-gerelateerde verschijnselen uit 1947-1970.
De cast: Aidan Gillen, Michael Malarkey, Laura Mennell, Ksenia Solo en Michael Harney.
Video on youtube


Cleaning Up

Te zien vanaf: Woensdag 9 januari bij ITV.
Het verhaal: Een doodgewone werkende moeder zit gevangen tussen twee contrasterende werelden - de dagelijkse sleur van het leven in de voorsteden en het riskante spel (gok) van handel met voorkennis.
De cast: Matthew McNulty, Sheridan Smith, Branka Katic, Rosie Cavaliero en Neil Maskell.
Video on youtube


Schooled

Te zien vanaf: Woensdag 9 januari bij ABC.
Het verhaal: Lucy Winston krijgt een baan van haar broer Andre bij de William Penn Academy. Haar broer is in een machtsstrijd met de energieke coach Mellor verwikkeld, terwijl Lucy probeert om te gaan met haar kinderen die zich aanpassen aan hun nieuwe school.
De cast: AJ Michalka, Tim Meadows en Bryan Callen.
Video on youtube


Fam

Te zien vanaf: Donderdag 10 januari bij CBS.
Het verhaal: Wanneer ze haar vader meer dan zat is, trekt een vrouw in bij haar oudere halfzus en haar verloofde.
De cast: Sheryl Lee Ralph, Nina Dobrev, Odessa Adlon en Tone Bell.
Video on youtube


Sex Education

Te zien vanaf: Vrijdag 11 januari bij Netflix.
Het verhaal: Otis Thompson, een sociaal onhandige maagd op de middelbare school woont samen met zijn moeder, die sekstherapeut is. Hij werkt samen met de snedig slimme 'bad-girl' Maeve om een kliniek op te zetten om met de rare en wonderbaarlijke problemen van hun medeleerlingen om te gaan.
De cast: Gillian Anderson, Emma Mackey en Asa Butterfield.
Video on youtube


Valley of the Boom

Te zien vanaf: Zondag 13 januari bij National Geographic.
Het verhaal: Internet is inmiddels zo vanzelfsprekend, we denken er niet eens meer bij na. Google Chrome, Safari, Firefox. De wereld ligt aan je vingertoppen. Maar dat was vroeger wel anders. Nog niet eens zo heel lang geleden stond internet nog in de kinderschoenen en waren de voorlopers tot van alles in staat om een stuk van deze nieuwe technologische taart te bemachtigen.
De cast: Bradley Whitford, Lamorne Morris, John Karna, Oliver Cooper, Dakota Shapiro en Steve Zahn.
Video on youtube


The Passage

Te zien vanaf: Maandag 14 januari bij FOX.
Het verhaal: Wanneer een mislukt experiment uit de Amerikaanse regering een groep van dodelijke gevangenen tot zeer besmettelijke vampieren maakt, kan een weesmeisje de enige persoon zijn die in staat is om de daaropvolgende crisis te stoppen.
De cast: Mark-Paul Gosselaar, Emmanuelle Chriqui, Saniyya Sidney, Henry Ian Cusic ken Brianne Howey.
Video on youtube


Roswell, New Mexico

Te zien vanaf: Dinsdag 15 januari bij The CW.
Het verhaal: Een reboot van de cult klassieker met dezelfde naam - welke voor twee seizoenen op The WB werd uitgezonden alvorens deze werd verplaatst naar UPN voor het laatste seizoen. De door The CW 'geupdate' versie speelt zich af rond Liz Ortecho (Grey’s Anatomy’s Jeanine Mason), een afgematte biomedisch researcher en de dochter van illegale immigranten, die wordt nagejaagd door een tragisch incident. Ze ontdekt een schokkende waarheid over haar tienerliefde (gespeeld door The Originals‘ Nathan Parsons): Hij is een alien.
De cast: Jeanine Mason, Tyler Blackburn, Heather Hemmens, Nathan Parsons, Tsailii Rogers en Michael Trevino.
Video on youtube


Wayne

Te zien vanaf: Woensdag 16 januari bij YouTube Red.
Het verhaal: YouTube's antwoord op The End Of The F***ing World. De 16-jarige Wayne stapt op zijn Kreidler om samen met zijn kalverliefde, Del, de gestolen Trans-Am van zijn overleden vader terug te vinden.
De cast: Mark KcKenna en Ciara Bravo.
Video on youtube


Deadly Class

Te zien vanaf: Woensdag 16 januari bij Syfy.
Het verhaal: Deadly Class is een coming-of-age-verhaal tegen de achtergrond van de tegencultuur van de late jaren 1980. Deadly Class volgt een gedesillusioneerde tiener die is gerekruteerd voor een legendarische middelbare school voor huurmoordenaars.
De cast: Lana Condor, Benedict Wong, Benjamin Wadsworth, Maria Gabriela de Faría en Luke Tennie.
Video on youtube


The Pier

Te zien vanaf: Vrijdag 18 januari bij Movistar+.
Het verhaal: We volgen de succesvolle architecte Alexandra, die wordt geconfronteerd met haar ergste nachtmerrie wanneer ze het lichaam van haar man moet komen identificeren. Hij is gevonden op een pier in het Spaanse Albufeira-landschap buiten Valencia. Pleegde hij zelfmoord? Een aantal uren voor zijn dood maakte het stel nog plannen voor hun toekomst. Maar het wordt erger: Oscar blijkt een dubbelleven te hebben geleid met een andere vrouw genaamd Veronica.
De cast: Álvaro Morte, Verónica Sánchez en Irene Arcos.
Video on youtube


Black Monday

Te zien vanaf: Zondag 20 januari bij Showtime.
Het verhaal: 19 oktober 1987 was de dag dat de beurs van Wall Street in een vrije val terechtkwam waar maar geen einde aan leek te komen. Italiaanse maatpakken keken op de beursvloer vertwijfeld naar de beeldschermen van hun computer, terwijl de koers vol in het rood denderde. Een groep outsiders was op oorlogspad en dat leidde tot de crash van 's werelds grootste financiële systeem.
De cast: Andrew Rannells, Julie Hagerty, Don Cheadle en Regina Hall.
Video on youtube


Oogappels

Te zien vanaf: Donderdag 24 januari bij BNNVARA.
Het verhaal: Sociale media, prestatiedruk, drugs, merkkleding, seks: de maatschappelijke druk op ouders om de opvoeding van hun pubers méér dan goed te doen, is voor heel veel mensen herkenbaar. In Oogappels volgen we vier verschillende gezinnen in een middelgrote Nederlandse stad. Hun kinderen zitten op dezelfde middelbare school. De ouders hebben allen zo hun eigen manier van opvoeden. Maar voor hen allemaal geldt dat ze de lat voor zichzelf én hun oogappels heel hoog leggen: het leven moet vooral perfect zijn!
De cast: Bracha van Doesburgh, Eva Van der Gucht, Ramsey Nasr, Malou Gorter en Jeroen Spitzenberger.

Kingdom (2019)

Te zien vanaf: Vrijdag 25 januari bij Netflix.
Het verhaal: Kingdom speelt zich af in de Middeleeuwse Koreaanse Joseon-periode, waarin een kroonprins op een zelfmoordmissie wordt gestuurd om een mysterieuze virus-uitbraak te onderzoeken. Deze missie leidt tot bevindingen die zijn koninkrijk dreigen te vernietigen.
De cast: Ju Ji-hoon, Bae Doona, Ryu Seung-ryong, Kim Sang-ho en Heo Joon-ho.
Video on youtube


I Am The Night

Te zien vanaf: Maandag 28 januari bij TNT.
Het verhaal: I Am The Night laat zien hoe een vrouw genaamd Fauna Hodel ontdekt dat ze geadopteerd is en op zoek gaat naar haar herkomst. Onderweg komt ze in aanraking met de beroemde Hollywood-gynaecoloog Dr. George Hodel, een verdachte in de Black Dahlia-moorden die in Los Angeles werden gepleegd.
De cast: Chris Pine en india Eisley.
Video on youtube


Dat zijn de bij ons bekende nieuwe series die in hun première beleven.

Op welke serie zat jij te wachten of welke serie ga je volgen? En welke serie(s), denk jij, zal vernieuwd worden, gecanceld worden of zelfs vroegtijdig uit het uitzendschema worden gehaald?


*Het kan zijn dat er tijdens het publiceren van deze lijst nog datums bekend worden gemaakt, helaas is dit niet te voorkomen. Maar geef het in de reacties door als je nog een serie bent tegen gekomen of er een datum is gewijzigd.

Veel kijkplezier en tot volgende maand.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

madjack_kramer
30 december 2018, 17:01
Mis wel wat series of is anime bewust uit de lijst gehouden?
0
Mandy1966
30 december 2018, 18:41
De anime's zijn dit keer bewust uit de lijst gehouden. Het werd anders een veel te lange lijst, maar ze staan morgen wel allemaal (als er niet is bijgekomen ondertussen) in het maandoverzicht van januari 2019.
0
Log in om een reactie achter te laten