Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
One Hundred Years of Solitude wordt serie bij Netflix

One Hundred Years of Solitude wordt serie bij Netflix

Netflix gaat een op het boek One Hundred Years of Solitude (Honderd jaar eenzaamheid) gebaseerde serie maken. De roman van Gabriel García Márquez verscheen in 1967.
Schrijver García Márquez en zijn familie hebben in de loop van de jaren vele aanbiedingen ontvangen om het boek te laten verfilmen. Maar zijn zoons Rodrigo en Gonzalo wilden dat dat in het Spaans zou gebeuren. Netflix heeft zich onderscheiden door de productie van series in vreemde talen met ondertitels. Series als Narcos en de film Roma bleken vervolgens een groot succes. Daarom heeft Netflix nu de rechten kunnen verwerven van One Hundred Years of Solitude.

7219 100years

De serie volgt een eeuw in de levens van de familie Buendía, van wie José Arcadio Buendía de fictieve Colombiaanse stad Macondo heeft gesticht. Het wordt beschouwd als een meesterwerk van de Latijns-Amerikaanse literatuur. Sinds de publicatie zijn van het boek naar schatting 50 miljoen exemplaren verkocht en het is
vertaald in 46 talen.

Het is nog onbekend wie de serie zal schrijven en wanneer deze te zien is bij Netflix. De serie wordt opgenomen in Colombia.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten