Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Sherlock acteur in een van de vier BBC series door debuterende schrijvers

Sherlock acteur in een van de vier BBC series door debuterende schrijvers

BBC heeft vier series van debuterende schrijvers in productie genomen, waaronder de politieserie The Responder met een Sherlock acteur in de hoofdrol.
The Responder is geschreven door voormalig politieagent Tony Schumacher. Hij werd begeleid door schrijver Jimmy McGovern (Accused). In de zesdelige BBC Two serie staat in elke aflevering een andere nachtdienst centraal van politieagent Chris en zijn nieuwe partner, Rachel. Tijdens deze diensten moeten zij de criminele onderwereld van Liverpool in toom houden, daarnaast moet Chris ook werken aan zijn onstabiele huwelijk. Chris wordt gespeeld door The Hobbit en Sherlock acteur Martin Freeman.

Embed from Getty Images
Martin Freeman speelt de hoofdrol in The Responder

Sex Education regisseur Alice Seabright heeft voor BBC One de zesdelige serie Chloe geschreven. De serie gaat over Becky, die geobsedeerd raakt door de dood van een oude vriendin, Chloe. Becky neemt, terwijl ze probeert te ontrafelen wat er precies is gebeurd, een nieuwe identiteit aan om te infiltreren in het leven van Chloe's beste vrienden.

My Name Is Leon is een serieaanpassing van de gelijknamige roman van Kit de Waal. De serie is geschreven door Shola Amoo voor BBC One. My Name Is Leon speelt zich af in het Groot-Brittannië van de jaren 80 en vertelt het verhaal van de negenjarige Leon, die zijn gezin bij elkaar probeert te houden terwijl zijn alleenstaande moeder door een donkere periode gaat.

Tot slot heeft jeugdzender BBC Three Superhoe van Nicôle Lecky besteld. De serie is gebaseerd op de Royal Court theatershow van Lecky en volgt een zangeres en rapper die uit haar ouderlijk huis wordt gegooid en intrekt bij een meisje dat haar kennis laat maken met een wereld van sociale media en sekswerk. Lecky speelt zelf de hoofdrol van Sasha Clayton. Het verhaal wordt gedeeltelijk verteld door middel van liedjes.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten