Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Bekroonde misdaadroman van Kerstin Ekman wordt serie voor SVT

Bekroonde misdaadroman van Kerstin Ekman wordt serie voor SVT

Apple Tree Productions maakt onder leiding van Piv Bernth (The Killing) een serie van de bekroonde misdaadroman Blackwater van Kerstin Ekman. Het wordt een zesdelige serie voor het Zweedse omroep SVT.
De roman van Ekman werd voor het eerst gepubliceerd in 1993 in Zweden. Het verhaal speelt zich af in 1970. In het Zweedse bergstadje Blackwater komen vier willekeurige mensen met elkaar in contact, nadat er in de buurt van het dorpje twee toeristen in een tent worden vermoord.

De serie wordt geschreven door Maren Louise Käehne (The Bridge). Pernilla August (The Legacy) gaat de afleveringen regisseren. Piv Bernth gaat de serie regisseren vanuit Apple Tree Productions. Naast Apple Tree wordt de serie ook door ARD Degeto uit Duitsland en Filmpool Nord uit Zweden geproduceerd, met ondersteuning van het mediaprogramma van de Europese Unie. Blackwater is de tweede productie van Apple Tree, momenteel is het bedrijf bezig met de productie van de thriller Equinox voor Netflix. De serie zal te zien zijn op SVT in Zweden. Het drama is al verkocht aan DR in Denemarken, NRK in Noorwegen, YLE in Finland en RUV in IJsland.

Embed from Getty Images
Piv Bernth
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Inter
27 februari 2020, 14:35
Gaat vast weer een top serie worden, daar in het Noorden maken ze ijzingwekkende spannende series
0
Assi
27 februari 2020, 17:56
Totaal met je eens Inter
1
Log in om een reactie achter te laten