Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Nominaties Gouden Televizier-Ring 2024 bekendgemaakt

Nominaties Gouden Televizier-Ring 2024 bekendgemaakt

Welke acteurs maken kans op de felbegeerde prijs en welk programma gaat er met de glimmende ring vandoor?
Alle Nederlandse talenten verzamelen zich ook dit jaar natuurlijk weer voor het prestigieuze Televizier-Ring Gala. De stembussen zijn gesloten en de genomineerden zijn inmiddels bekendgemaakt.

Oogappels

De felbegeerde Gouden Televizier-Ring wordt dit jaar voor de 59e keer uitgereikt. In 2023 won Hélène Hendriks een prijs in de categorie Presentator en won Goede Tijden, Slechte Tijden-actrice Bertrie Wierenga de Ring in de categorie Acteur. Dé Gouden Televizier-Ring ging naar de grote favoriet: Oogappels (foto). Wie maken dit jaar kans op de prijzen? We zetten het voor je op een rijtje!

De Gouden Televizier-Ring:

Het is de prijs van de avond: de Gouden Televizier-Ring. Waar keken we het afgelopen jaar het allerliefst naar? Is het ons favoriete programma waar we heel de zomer lang zoet mee waren of is het heerlijke slow-tv? Vorig jaar versloeg de dramaserie Oogappels de concurrenten De Oranjezomer en B&B Vol Liefde, maar een van deze programma's gaat in 2024 voor de herkansing. De vlag mag ook uit bij Omroep MAX: de omroep heeft de eerste nominatie ooit binnen! Dít zijn de drie genomineerden in de categorie Gouden Televizier-Ring:

Denkend aan Holland (Omroep MAX)
Dwars door de Lage Landen (VPRO)
B&B Vol Liefde (RTL)

Televizier-Ring Acteur:

Dubbel feest op de set van Ferry: De Serie. De spin-off van hitserie Undercover op Netflix zit bomvol getalenteerde acteurs en die verdienen sowieso een Ring! Daarnaast maakte ook een van de hoofdrolspelers van de geprezen serie De Joodse Raad ontzettend veel indruk bij televisiekijkend Nederland. In 2023 won Bertrie Wierenga de prijs voor haar rollen in Goede Tijden, Slechte Tijden en The Passion. Dit zijn de genomineerden in de categorie Televizier-Ring Acteur:

Pierre Bokma (De Joodse Raad)
Elise Schaap (Ferry: De Serie)
Frank Lammers (Ferry: De Serie en Máxima)

Televizier-Ring Online Serie:

Als we niet voor de buis kruipen voor een ouderwets avondje televisie kijken, kunnen we online terecht voor nog meer goede content. We kijken heel erg graag naar wat de politie allemaal uitspookt op een dag en naar welke activiteiten we écht niet mogen missen. Met alle ontwikkelingen is het ook best leuk om te kijken hoe het eraan toegaat in de Tweede Kamer. Vorig jaar ging de politie er met de prijs vandoor, maar dat zou deze editie zomaar anders kunnen lopen! Dit zijn de genomineerden in de categorie Televizier-Ring Online Serie:

FOMO Show (NPO 3 op YouTube)
Rondje Binnenhof (NOS op YouTube)
Politievlog (Politievlogger Jan-Willem op YouTube)

Televizier-Ring Presentator:

Hélène Hendriks won vorig jaar de felbegeerde prijs voor beste presentator na haar zegetocht met De Oranjezomer. Zal ze dit jaar weer genomineerd zijn? Nou, nee. Sterker nog, er zijn dit jaar helemaal geen vrouwen genomineerd voor die prijs. Zal dat nog een staartje krijgen? Twee genomineerden waren al vaker genomineerd en wonnen zelfs al eerder, terwijl eentje nog nooit genomineerd was en nu dus de absolute gunfactor heeft. Dit zijn de genomineerden in de categorie Televizier-Ring Presentator:

André van Duin (Heel Holland Bakt, Denkend aan Holland, Bij Van Duin op de Achterbank en De Grote Kleine Treinencompetitie)
Ewout Genemans (Ewout aan de Grens, Bureau Maastricht, Verslaafd!, Ewout: en In de jeugdkliniek)
Tim Hofman (Over mijn lijk, #BOOS en Pak de Macht)

Televizier-Ring Impact:

In deze categorie draait het om televisieprogramma's die, zoals de naam al zegt, echt impact hebben gehad in het land. Het is dan ook niet zo gek dat die prijs in het verleden bijvoorbeeld ging naar de geruchtmakende uitzending van BOOS over The Voice of Holland. De genomineerden van dit jaar beheersten ook alle drie op hun eigen manier het nieuws. Dit zijn de genomineerden in de categorie Televizier-Ring Impact:

De Joodse Raad (EO)
Het Eurovisie Songfestival (AVROTROS)
Ewout in de Verslavingskliniek (Videoland)

Televizier-Ring Talent:

Een belangrijke categorie is altijd die met de aanstormend talenten. Want wie zijn de beloftes van de toekomst? Terwijl de presentatorencategorie wordt gedomineerd door mannen, zijn de genomineerde talenten van dit jaar louter vrouwen. De drie genomineerden hebben nogal een verschillende achtergrond, waardoor het een interessante strijd wordt. De genomineerden in de categorie Talent zijn:

Estavana Polman (Beter Laat Dan Nooit)
Merel Ek (Hart van Nederland, Vandaag Inside, De Oranjezondag en De Oranjezomer)
Monica Geuze (The Masked Singer (NL), De Bachelor (NL) en Power Couple)

Televizier-Ring Jeugd:

In deze categorie zijn in het verleden vele iconische jeugdprogramma's gelauwerd. Denk aan Het Klokhuis, Taarten van Abel en natuurlijk Het Sinterklaasjournaal. Onder de genomineerden van dit jaar bevinden zich maar liefst twee dramaseries en een programma dat in de afgelopen jaren een trouwe schare fans heeft verzameld. De genomineerden in de categorie Jeugd zijn:

Alles Flex (KRO-NCRV)
H3L (Videoland)
Mollenstreken (AVROTROS)

Het 59e Gouden Televizier-Ring Gala vindt plaats op donderdag 17 oktober. De presentatie is ook dit jaar in handen van Jan Smit en Peter Pannekoek. Het Gala is om 21.00 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten