Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Actrice Cloris Leachman overleden

Actrice Cloris Leachman overleden

De actrice Cloris Leachman is op 94-jarige leeftijd overleden. Ze vervulde vele rollen en won in totaal acht Emmy Awards.
Cloris Leachman overleed afgelopen dinsdag in haar slaap aan een natuurlijke oorzaak. De actrice is 94 jaar geworden, waarvan ze iets meer dan zeventig jaar actief was als actrice. De actrice ontving 22 Emmy nominaties, daarvan won ze er in totaal acht. Ze werd meerdere keren genomineerd voor haar rol als Grandma Ida in Malcolm in the Middle, voor deze rol won ze uiteindelijk twee Emmy's. De laatste Emmy-nominatie ontving ze voor haar rol in Raising Hope.

Leachman kreeg voornamelijk naamsbekendheid door haar rol als Phyllis Lindstrom in The Mary Tyler Moore Show en de spin-off Phyllis. Ook voor haar rol in The Mary Tyler Moore Show werd de actrice meerdere keren genomineerd, uiteindelijk haalde ze één keer het beeldje binnen voor deze rol en één keer een Emmy voor haar hoofdrol in de spin-off.

Verder was de actrice onder andere nog te zien in de series American Gods, The Office, The Facts of Life, The Nutt House, The Twilight Zone en The Twilight Zone (2002), Gunsmoke, Rawhide, The Untouchables, Alfred Hitchcock Presents, 77 Sunset Strip en verscheen ze in tientallen afleveringen van Lassie. Naast haar rollen in series speelde Leachman ook in films. Ze won naast alle Emmy's ook een Oscar voor de film The Last Picture Show uit 1971.


Cloris Leachman
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

DAVE2804
28 januari 2021, 15:09
Triest, maar mooie leeftijd 94 jaar.

Ook onlangs overleden is trouwens Mira Furlan op 65-jarige leeftijd. Misschien dat de naam niet bij iedereen een belletje doet rinkelen, maar zij is (bij mij althans) vooral bekend als Danielle Rousseau uit Lost. Verder had zij een vaste rol in Babylon 5, dus de sf-fans zullen haar ook vast wel kennen.
1
BlackBiker
28 januari 2021, 17:52
Mooie leeftijd, moet ik nog maar zien te halen. R.I.P.

En Mira Furlan ook overleden? Ik ken haar vooral als Delenn, een hoofdrol in Babylon 5. Inderdaad, ik ben een SF fan :-)
Triest. 65 jaar is eigenlijk veel te jong....
0
Log in om een reactie achter te laten