Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

William Hurt overleden

Acteur William Hurt, zijn laatste televisieoptreden was in Goliath, is zondag 13 maart overleden.
William Hurt heeft een zeer lange en uitgebreide carrière. In 1977 begon Hurt met kleine rol in twee afleveringen van Kojak. Hij speelde daarna enkele kleine rollen in televisieseries en -films. Zijn eerste grote rol was in 2000 in de miniserie Frank Herbert's Dune als Duke Leto Atreides.

Daarvoor was Hurt al driemaal genomineerd voor een Oscar, waarvan hij er één mee naar huis mocht nemen. In 2005 werd hij nogmaals genomineerd. In 2009 kroop Hurt in de huid van Daniel Purcell in de serie Damages. In 2015 speelde hij Dr. George Millican in Humans. Als Hrothgar was hij te zien in Beowulf: Return to the Shieldlands en in Condor speelde hij elf afleveringen de rol van Bob Partridge.



In het eerder genoemde Goliath was hij te zien als Donald Cooperman. De volgende serie zou Pantheon gaan worden, Hurt heeft zijn stem verleent aan deze animatieserie. Zijn rol, van Stephen Holstrom, was al geheel opgenomen. Wanneer de serie in première gaat is nog niet bekend.

Op zijn CV staan vele filmproducties maar ook nog series waar hij als gast aan meewerkte als The King of Queens, Moby Dick (2011), Bonnie and Clyde en Mythic Quest: Raven's Banquet,

Hurt werd in 2018 gediagnosticeerd met prostaatkanker, dat was uitgezaaid naar zijn botten. Zijn familie vertelde dat hij een natuurlijke dood gestorven is: "Met groot verdriet rouwen wij om het heengaan van William Hurt, liefhebbende vader en Oscar-winnende acteur, op 13 maart, een week voor zijn 72ste verjaardag."

William McChord Hurt is 71 jaar geworden, R.I.P.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

Inter
14 maart 2022, 12:24
Rust in vrede William Hurt
1
seriefan90
21 maart 2022, 14:27
zonde was een hele goede acteur.
0
wilfilm
14 juli 2022, 20:38
Gecondoleerd
0
Log in om een reactie achter te laten