Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Acteur Treat Williams (Everwood) op 71-jarige leeftijd overleden

Acteur Treat Williams (Everwood) op 71-jarige leeftijd overleden

Treat Williams, de veelzijdige en productieve acteur die vooral bekend is als Dr. Andy Brown in Greg Berlanti's Everwood gedurende een carrière van bijna een halve eeuw, is overleden, zo heeft Deadline bevestigd.
Williams kwam om het leven bij een motorongeluk in Dorset, VT. Hij werd 71 jaar. De familie van Williams gaf een verklaring uit aan Deadline, die gedeeltelijk als volgt luidt: "Treat was vol liefde voor zijn familie, voor zijn leven en voor zijn vak, en was echt op de top van zijn kunnen in dit alles. ... Aan al zijn fans, weet alsjeblieft dat Treat jullie allemaal waardeerde en blijf hem in jullie harten en gebeden houden."

Jacob Gribble, de brandweercommandant van Dorset, vertelde People dat het ongeluk rond 17.00 uur gebeurde en dat Williams motorfiets en een auto bij het ongeluk betrokken waren. Hij was de enige die gewond raakte bij het ongeluk. Een helikopter werd opgeroepen om hem naar een ziekenhuis te brengen.



Williams (foto) speelde vier seizoenen lang, van 2002 tot 2006, de goedhartige hoofdrol in Everwood van de WB, een rol die perfect bij de acteur leek te passen. Williams ontving twee SAG Award nominaties voor zijn werk in de serie. De serie werd nooit een kaskraker, maar hielp wel de carrières van Chris Pratt, Emily VanCamp en Gregory Smith lanceren.

Hij maakte zijn filmdebuut in de thriller Deadly Hero uit 1975. Het jaar daarop speelde hij een bijrol in Richard Lester's The Ritz en verscheen hij ook in John Sturges' The Eagle Has Landed. Zijn doorbraak op het witte doek kwam in 1979, toen hij de hoofdrol speelde als George Berger in Miloš Forman's Hair, gebaseerd op de Broadway musical uit 1967. Williams werd genomineerd voor een Golden Globe voor die film.

Tot de vele andere grote filmtitels van de acteur behoren Steven Spielbergs 1941 (1979), Sidney Lumet's Prince of the City (1981), Sergio Leone's Once Upon a Time in America (1984), Dead Heat (1988), Things to Do in Denver When You're Dead (1995) en Deep Impact (1998).

Op televisie ging Williams' carrière 40 jaar terug tot een hoofdrol in de telefilm Dempsey uit 1983, over de voormalige zwaargewichtkampioen op wie de acteur meer dan een toevallige gelijkenis vertoonde. Het volgde met nog twee TV-films: A Streetcar Named Desire (1984), waarin hij Stanley Kowalski speelde, en J. Edgar Hoover (1987), waarin hij de titulaire G-man speelde.

Er volgden nog tientallen televisiefilms, afgewisseld met een paar series, voordat Everwood kwam. Het meest in het oog springend was Good Advice met Shelley Long, een sitcom die van 1993-94 twee seizoenen op CBS draaide.

Meer recent verscheen Williams in een serie van zes afleveringen in Blue Bloods als Lenny Ross, in Chesapeake Shores van Hallmark Channel van 2016-22 en in de gelimiteerde HBO-serie We Own This City.

Binnenkort is hij te zien in Ryan Murphy's FX anthologieserie Feud: Capote's Women, waarin hij voormalig CBS-hoofd en mediatycoon Bill Paley speelt.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

antimidant
14 juni 2023, 14:37
R.I.P. Treat
1
wilfilm
16 juni 2023, 10:40
Gecondoleerd
0
Log in om een reactie achter te laten