Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Julian Sands' lichaam na maandenlange vermissing gevonden; acteur officieel dood verklaard

Julian Sands' lichaam na maandenlange vermissing gevonden; acteur officieel dood verklaard

Na zes maanden zoeken heeft het kantoor van de San Bernardino County Sheriff vandaag bevestigd dat de menselijke resten die eerder deze week door wandelaars zijn gevonden inderdaad die van acteur Julian Sands zijn. Hij werd sinds half januari vermist.
In de verklaring staat dat de doodsoorzaak nog niet bekend is, maar dat Sands een ervaren wandelaar was die van het buitenleven hield.



De positieve identificatie komt minder dan een week nadat de familie van Sands (foto) hun eerste verklaring over de zaak aflegde en zei dat ze "diep dankbaar zijn voor de zoekteams en coördinatoren die onvermoeibaar hebben gewerkt om Julian te vinden".

Over de acteur zelf - bekend van zijn rollen in onder andere The Killing Fields, A Room with a View, Leaving Las Vegas, Warlock, Arachnophobia, Boxing Helena en de televisieseries 24, Smallville en Banshee - stond in de verklaring van de familie: "We blijven Julian in ons hart dragen, met mooie herinneringen aan hem als een geweldige vader, echtgenoot, ontdekkingsreiziger, liefhebber van de natuur en de kunst, en als een originele en samenwerkende artiest."

Sands werd geboren op 4 januari 1958 in West Yorkshire. Hij begon zijn filmcarrière in 1984, toen hij te zien was in Oxford Blues en The Killing Fields, genomineerd voor de Oscar voor Beste Film. Zijn doorbraak was de rol van de romantische hoofdrolspeler in A Room with a View uit 1985, waarin hij de charmante George Sands speelde naast Helena Bonham Carter. Dat was zijn springplank naar Hollywood, waar hij op zoek ging naar grotere rollen.

Sands was het titelpersonage in de film Warlock uit 1989 en het vervolg daarop uit 1993, Warlock: The Armageddon. Hij speelde ook in Arachnophobia (1990), Boxing Helena (1993) en Leaving Las Vegas (1995), tegenover Nicolas Cage, die er de Oscar voor Beste Acteur mee won. Sands speelde ook het spook in de horrorfilm The Phantom of the Opera uit 1998, en schakelde daarna over om de hoofdrol te spelen tegenover Jackie Chan in de actiekomedie The Medallion uit 2003.

13733 Foto Julian Sands in 24

Op televisie was hij onder andere de stem van Valmont in de animatieserie Jackie Chan Adventures in de eerste twee seizoenen, de Doci van de Ori in twee afleveringen van Stargate SG-1 - een rol die hij herhaalde in de film Stargate: The Ark of Truth - en verscheen in het vijfde seizoen van 24 (foto) als de spelende terrorist Vladimir Bierko, en als Superboy's Kryptonian vader, Jor-el, in Smallville. Daarnaast speelde Sands gastrollen in tal van andere televisieseries, waaronder The Blacklist, Elementary, Gotham, Dexter, Person of Interest, Castle en Ghost Whisperer.

Sands speelde in 2021 nog in een aantal kleinere films, waarvan twee direct op video.

Nabestaanden zijn zijn vrouw, journaliste Evgenia Citkowitz, met wie hij in 1990 trouwde, hun dochters Imogen Morley Sands en Natalya Morley Sands, en een zoon, Henry Sands, die hij met zijn ex-vrouw journaliste Sarah Sands kreeg.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

wilfilm
1 juli 2023, 21:16
Gecondoleerd
0
Log in om een reactie achter te laten