Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Euphoria-acteur Angus Cloud op 25-jarige leeftijd overleden

Euphoria-acteur Angus Cloud op 25-jarige leeftijd overleden

Angus Cloud, de acteur die met zijn opvallende rol als Fezco in HBO's Euphoria snel wereldfaam verwierf, is overleden. De doodsoorzaak is nog niet bekend gemaakt. Cloud was 25 jaar oud.
In een verklaring die Deadline heeft verkregen laat de familie van Cloud weten dat hij is overleden in zijn ouderlijk huis in Oakland, Californië. "Het is met het zwaarste hart dat we vandaag afscheid hebben moeten nemen van een ongelooflijk mens," schreven de Clouds. "Als artiest, vriend, broer en zoon was Angus op zoveel manieren speciaal voor ons allemaal."

"Vorige week heeft hij zijn vader begraven en intens geworsteld met dit verlies," ging de familie verder. "De enige troost die we hebben is de wetenschap dat Angus nu herenigd is met zijn vader, die zijn beste vriend was. Angus was open over zijn strijd met de geestelijke gezondheid en we hopen dat zijn overlijden een herinnering kan zijn voor anderen dat ze niet alleen zijn en dit niet in stilte alleen moeten uitvechten."

Tot slot schreven ze: "We hopen dat de wereld zich hem herinnert om zijn humor, zijn lach en zijn liefde voor iedereen. We vragen om privacy op dit moment omdat we dit verwoestende verlies nog aan het verwerken zijn."



In een verklaring namens HBO voegde een woordvoerder later toe: "We zijn ongelooflijk bedroefd om te horen van het overlijden van Angus Cloud (foto). Hij was enorm getalenteerd en een geliefd lid van de HBO en Euphoria familie. We betuigen onze innige deelneming aan zijn vrienden en familie in deze moeilijke tijd."

Cloud was te zien in de eerste twee seizoenen van Sam Levinson's succesvolle HBO-serie Euphoria en nadat hij werd geïntroduceerd in de pilot, werd hij onmiddellijk gelanceerd in de zeitgeist, samen met vele andere leden van de jonge cast, en genereerde alom lof voor zijn beheersing van de rol en unieke aanwezigheid als performer.

Zijn personage Fezco is een schoolverlater die drugs dealt samen met zijn jongere adoptiebroer Ashtray (Daelo Jin Walton), wiens harde buitenkant een groot hart verbergt. Aan het einde van de dag is hij een van de grootste pleitbezorgers voor zijn vriendin en eenmalige klant Rue (Zendaya), die haar pusht om nuchter te blijven.

Cloud was één van de jonge acteurs die Euphoria een geweldige gave gaf, zelfs toen hij als niet-acteur aan de serie werd voorgesteld. Hij werd voor de serie gescout door casting director Jennifer Venditti terwijl hij in een restaurant in Brooklyn werkte.

Cloud speelde onlangs een bijrol in de speelfilm Freaky Tales van Ryan Fleck en Anna Boden, tegenover Ben Mendelsohn, Pedro Pascal en Jay Ellis, van Entertainment One en MACRO.

Cloud is binnenkort te zien in The Line tegenover Alex Wolff, Austin Abrams, John Malkovich en Scott McNairy, geschreven en geregisseerd door Ethan Berger. Hij is ook te zien als hoofdrolspeler in de onafhankelijke film Your Lucky Day en in North Hollywood tegenover Miranda Cosgrove, Nico Haraga en Vince Vaughn.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

JanWillemK
1 augustus 2023, 08:03
Erg droevig nieuws!
Ik kan het me nauwelijks voorstellen. Dan ben je 25, heb je verslavingen, ben je depressief en verlies je je beste vriend, in dit geval zijn vader. Ik denk dat dat iedereen zal opbreken.

Ik heb van hem genoten in Euphoria.
1
SLP
1 augustus 2023, 11:27
Ontzettend triest nieuws :(
0
Futsudo
1 augustus 2023, 16:33
Het officiële ‘Euphoria’-account stuurde een Tweet ter nagedachtenis van Angus. “Hij was enorm getalenteerd en een geliefd deel van de HBO- en ‘Euphoria’-familie.”

Rust zacht Angus Cloud
1
wilfilm
4 augustus 2023, 16:58
ken ik niet maar Gecondoleerd
0
Log in om een reactie achter te laten