Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Mark Margolis (Breaking Bad, Better Call Saul) op 83-jarige leeftijd overleden

Mark Margolis (Breaking Bad, Better Call Saul) op 83-jarige leeftijd overleden

Mark Margolis, bij velen bekend als Hector 'Tio' Salamanca uit Breaking Bad en Better Call Saul, is op 83-jarige leeftijd overleden.
Margolis, een veteraanacteur met honderden rollen die teruggaan tot de jaren 1970, maar bij het grote publiek het meest bekend om zijn Emmy-genomineerde vertolking van karteldonor Hector 'Tio' Salamanca in Breaking Bad en Better Call Saul, overleed donderdag in het Mount Sinai Hospital in New York City na een kort ziekbed. Hij werd 83 jaar.

Zijn dood werd aangekondigd door zoon Morgan Margolis, de CEO van Knitting Factory Entertainment. Morgan Margolis zei dat hij en Marks vrouw Jacqueline aan zijn bed stonden op het moment van overlijden.

"Hij was uniek in zijn soort," zei manager Robert Kolker van Red Letter Entertainment. "We zullen zijn soortgenoten niet meer zien. Hij was een dierbare cliënt en een levenslange vriend. Ik had het geluk hem te kennen."



Margolis (foto) werd geboren op 26 november 1939 in Philadelphia. Hij bezocht korte tijd de Temple University voordat hij naar New York City verhuisde om acteerlessen te volgen, eerst bij Stella Adler in de Actors Studio en daarna bij Lee Strasberg en Barbara Loden.

Margolis, die Adler beschreef als een 'larger than life' invloed op zijn werk, lanceerde zijn carrière op het toneel, waaronder de Broadway productie van Infidel Caesar in 1962, een Broadway-show gebaseerd op Shakespeare's Julius Caesar.

Later in zijn carrière richtte hij zich op televisie en film, maar hij bleef tevens toegewijd aan het theater. Naast Breaking Bad en Better Call Saul heeft Margolis ook The Equalizer (1985), Oz, Kings en FX's American Horror Story: Asylum wat betreft series op zijn naam staan. Tevens speelde hij gastrollen in onder andere Crossing Jordan, Californication, Person of Interest, Gotham en Showtime's The Affair. Margolis was onlangs te zien in het tweede seizoen van de Showtime-serie Your Honor (US), waarin hij maffiakoning Carmine Conti speelde en waarin zijn Breaking Bad-collega Bryan Cranston (Walter White) de hoofdrol speelde.

In de film is Margolis misschien het best herinnerd voor zijn rol als Alberto 'The Shadow' in Scarface (1983), naast Al Pacino, en voor zijn optredens in veel van Darren Aronofsky's films, waaronder The Wrestler (2008) en Black Swan (2010). Hij was ook te zien in de comedy Mickey Blue Eyes (1999), met Hugh Grant, John McTiernan's The Thomas Crown Affair (1999), tegenover Pierce Brosnan en Rene Russo, Ben Affleck's Gone Baby Gone (2007), tegenover Morgan Freeman en Ed Harris en de romantische comedyfilm My Big Fat Greek Wedding 2 (2016).

Margolis was onlangs te zien in Matthew Coppola's Broken Soldier, tegenover Sophie Turner, Ray Liotta en Ivana Milicevic.

Hij wordt overleefd door zijn vrouw Jacqueline Margolis, zoon Morgan Margolis en zijn vrouw Heide Margolis, kleinkinderen Ben, Aidan en Henry Margolis, broer Jerome en zijn vrouw Ann Margolis.

De familie plant een private herdenking en begrafenis.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Futsudo
5 augustus 2023, 10:07
Ik zie hem nog zo voor me als Hector Salamanca, de nukkige voormalige drugsbaron die alleen communiceert met een belletje aan zijn rolstoel.

Rust zacht Mark Margolis.
2
wilfilm
7 augustus 2023, 18:32
Gecondoleerd
0
Log in om een reactie achter te laten