Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Ron Cephas Jones (This Is Us) op 66-jarige leeftijd overleden

Ron Cephas Jones (This Is Us) op 66-jarige leeftijd overleden

Ron Cephas Jones, een met een Emmy bekroonde acteur voor zijn rol als William Hill in This Is Us, is overleden. Hij werd 66 jaar.
"Geliefde en bekroonde acteur Ron Cephas Jones is op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een langdurige longkwestie", aldus een verklaring van de vertegenwoordiger van de acteur die gedeeld werd door People. "In de loop van zijn carrière werden zijn warmte, schoonheid, vrijgevigheid, vriendelijkheid en hart gevoeld door iedereen die het geluk had hem te kennen."

De verklaring vervolgde: "Hij begon zijn carrière in het Nuyorican Poets Cafe en zijn liefde voor het podium was aanwezig in zijn hele carrière, inclusief zijn recente Tony-genomineerde en Drama Desk Award-winnende optreden voor zijn rol in Clyde's op Broadway."



Jones (foto) speelde de rol van William Hill in This Is Us, de biologische vader van Sterling K. Brown's Randall Pearson. Jones won twee Emmy's in de categorie Outstanding Guest Actor in a Drama Series, een in 2018 en zijn tweede in 2020.

Zijn televisiecredits omvatten (gast)rollen in Law & Order, New York Undercover, NYPD Blue, Law & Order: Criminal Intent, The Blacklist, Banshee, Mr. Robot, The Get Down en Luke Cage. Recentelijk was Jones ook te zien in Truth Be Told (2019) en had hij terugkerende rollen in Law & Order: Organized Crime en Better Things.

Postuum zal Jones nog te zien zijn in het vierde seizoen van de anthologieserie Genius, getiteld Genius: MLK/X, over de levens van Martin Luther King en Malcolm X, van National Geographic.

Jones' filmrollen waren onder andere He Got Game (1998), Sweet and Lowdown (1999), Half Nelson (2006), Across the Universe (2007), Venom (2018), The Holiday Calendar (2018) en Dolemite Is My Name (2019).
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

wilfilm
27 augustus 2023, 19:41
Gecondoleerd
0
antimidant
10 september 2023, 13:29
Spijtig
0
Log in om een reactie achter te laten