Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Actrice Suzanne Somers (76) overleden

Actrice Suzanne Somers (76) overleden

Suzanne Somers, vooral bekend door haar komische rol in de succesvolle jaren zeventig-serie Three's Company, is overleden. Ze werd 76.
"Suzanne Somers is vredig thuis overleden in de vroege ochtenduren van 15 oktober. Ze overleefde meer dan 23 jaar een agressieve vorm van borstkanker," schreef Somers' vaste publicist R. Couri Hay in een verklaring aan People namens de familie van de actrice.

"Suzanne werd omringd door haar liefhebbende echtgenoot Alan, haar zoon Bruce en haar naaste familie", vervolgde de verklaring. "Haar familie was bijeengekomen om haar 77e verjaardag te vieren op 16 oktober. In plaats daarvan zullen ze haar buitengewone leven vieren en willen ze haar miljoenen fans en volgers bedanken die zielsveel van haar hielden."



Somers (foto) eerste culturele indruk was als de blonde schoonheid in een witte Thunderbird in George Lucas' succesvolle comedy-dramafilm American Graffiti (1973).

Haar grote doorbraak kwam in 1977, toen ze werd gecast als een van de twee vrouwelijke hoofdrollen in de derde pilot van Three's Company.

Somers was de belichaming van het 'domme blondje' in de serie als Chrissy Snow. Ze speelde samen met Joyce DeWitt en John Ritter in de onwaarschijnlijke sitcom over drie huisgenoten die de aandacht van het televisiepubliek trok en in het debuutseizoen 1977-78 tot nummer 3 steeg in de nationale kijkcijfers. De pikante serie bleef in de Nielsen Top 5 tot het begin van het seizoen 1980, toen Somers de serie verliet vanwege een zakelijk conflict. Ze maakte korte cameo's dat seizoen en werd na dat seizoen volledig uit de serie geschreven en vervangen door andere personages.

Daarna probeerde Somers een Vegas-act en was ze de ster van de syndicated sitcom She's the Sheriff. In 1991 kwam ze weer in de belangstelling toen ze de hoofdrol kreeg naast Patrick Duffy in Step by Step, een traditionele sitcom over gemengde gezinnen. De serie duurde acht seizoenen op ABC en ging daarna naar CBS voor een laatste seizoen in 1997-1998.

Ze was de cohost van Candid Camera in 1997 en presentatrice van de Lifetime talkshow The Suzanne Show in 2012. Ze was ook te zien in Dancing with the Stars in 2015.

Somers' film- en televisie-cv omvat een kleine rol in de Steve McQueen-actiefilm Bullitt (1968), televisierollen in The Rockford Files, Starsky & Hutch, The Love Boat, Full House en One Day at a Time (2017). Ze speelde onder andere in Clint Eastwood's tweede Dirty Harry film, Magnum Force (1973) en Billy Jack Goes to Washington (1977).

Ze is overleeft door haar man en zoon.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

wilfilm
20 oktober 2023, 23:58
Gecondoleerd
0
Log in om een reactie achter te laten