Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Matthew Perry overleden

Matthew Perry overleden

Met pijn in ons vriendenhart moeten wij het trieste nieuws brengen over het overlijden van Matthew Perry.
Matthew Perry , vooral bekend van zijn rol als Chandler Bing in de comedy Friends , is overleden. Hij was 54.



De acteur werd laat in de middag op 28 oktober in zijn huis in LA bewusteloos aangetroffen door hulpverleners die hem niet konden reanimeren, vertelden rechtshandhavingsbronnen aan Deadline. Perry's dood wordt beschouwd als een lopend onderzoek, zo wordt verteld.

Gedurende zijn hele carrière worstelde Perry met verslaving, zoals hij beschreef in zijn memoires 'Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing', die vorig jaar werd gepubliceerd. “Ik heb het leven echt ten volle geleefd en daardoor kwam ik af en toe in de problemen”, zei hij enkele jaren geleden in een interview met US Weekly.

Perry maakte zijn televisiedebuut in 1979 in een aflevering van 240-Robert . Hij zou rollen gaan boeken in series als Not Necessarily the News (1983), Charles in Charge (1985), Silver Spoons (1986), Just the Ten of Us (1988) en Highway to Heaven (1988). Perry zou een vaste gast zijn in Boys Will be Boys , die in 1987 in première ging en één seizoen liep.

In 1989 had hij een terugkerende rol in Growing Pains , gevolgd door een vaste rol in Sydney . Perry zou een gastrol blijven spelen in series als Who's the Boss? (1990), Beverly Hills, 90210 (1990) en Dream On (1992). In 1993 was hij een vaste gast in Home Free , maar zijn grote doorbraak zou het jaar daarop komen toen hij werd gecast als Chandler Bing in Friends .

De rol maakte van Perry en zijn medesterren in de NBC-sitcom bekende namen toen Friends van de ene op de andere dag een succes werd en de tv-kijkcijfers domineerde gedurende de tien seizoenen. Voor zijn favoriete rol bij fans als Chandler verdiende Perry in 2002 zijn eerste Emmy-nominatie; zijn laatste kwam in 2021 voor de Friends- reünie, waarbij de cast en makers van de serie samen produceerden.

"Hij bracht honderden miljoenen mensen over de hele wereld zoveel vreugde met zijn perfecte komische timing en wrange humor", zei NBC in een verklaring na de dood van Perry. “Zijn nalatenschap zal door talloze generaties voortleven.”

Friends

Andere televisiekredieten van Perry waren onder meer Caroline in the City (1995), Ally McBeal (2002), The West Wing (2003) en Scrubs (2004). Zijn optredens in het Witte Huis-drama The West Wing van Aaron Sorkin leverden hem twee Emmy-nominaties op.

Na zijn tijd bij Friends speelde Perry de hoofdrol in Sorkin's Studio 60 on the Sunset Strip . In 2011 was hij de ster, bedenker, uitvoerend producent en schrijver van Mr. Sunshine , dat dertien afleveringen duurde. Een terugkerende rol in The Good Wife volgde. Perry speelde ook de hoofdrol en produceerde Go On in 2012 .

In 2014 speelde Perry een gastrol in Cougar Town , waar hij op het scherm herenigde met zijn Friends -co-ster Courteney Cox. Het jaar daarop herenigde Perry zich met een andere Friends- ster, Lisa Kudrow, voor Web Therapy . Perry speelde drie seizoenen in The Odd Couple voordat hij in 2017 zijn rol van Mike Kresteva in The Good Fight opnieuw vertolkte . Perry speelde Ted Kennedy in de gelimiteerde serie The Kennedys: After Camelot . Zijn laatste televisieoptreden is van 2021, toen hij herenigd werd met de Friends- cast voor de Max-special.

Perry speelde ook in een aantal films. In 1999 speelde Perry in de romantische komedie Three to Tango met Neve Campbell en Dylan McDermott. Perry zou in 2000 de hoofdrol spelen in The Whole Nine Yards , gevolgd door Serving Sara (2002), The Whole Ten Yards (2004), The Ron Clark Story (2006), wat Perry nog een Emmy-nominatie opleverde, Numb (2007), Vogels van Amerika (2008) en 17 Again (2009).

Perry's laatste Instagram-post was op 22 oktober, toen hij 's nachts een foto van zichzelf in een jacuzzi deelde.
'Oh, dus het warme water dat rondwervelt, geeft je een goed gevoel? Ik ben Mattman”, schreef hij bij het bericht.
https://www.instagram.com/p/Cyuv2zDrL0r/?utm_source=ig_web_copy_link
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

Futsudo
29 oktober 2023, 11:26
Rust zacht Perry en, zoals het al in het bericht staat, je hebt honderden miljoenen mensen over de hele wereld zoveel vreugde gebracht.
1
wilfilm
29 oktober 2023, 15:42
Gecondoleerd
0
toetje1977
29 oktober 2023, 23:57
Vreselijk, de vrolijkste van het stel is niet meer ;-( Rust zacht Chandler Bing
1
Log in om een reactie achter te laten