Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Acteur Andre Braugher (61) overleden

Acteur Andre Braugher (61) overleden

André Braugher is overleden. De tweevoudig Emmy-winnende ster van series als Homicide: Life on the Street, Men of a Certain Age en Brooklyn Nine-Nine was 61.
Ondanks dat Braugher zijn cv doorspekt heeft met komedies, zullen velen hem herinneren vanwege zijn meedogenloze vertolking van rechercheur Frank Pembleton in het NBC-drama Homicide: Life on the Street. Stop hem in ‘de doos’, terwijl hij in de verhoorkamer zweette en misdaadverdachten te slim af was, en je keek naar een wekelijkse dosis hoogstandjes, zo goed als die in die tijd op televisie te zien waren. Hij won een Emmy voor de show waarin hij van 1992 tot 1998 speelde. Zijn vrouw, Ami Brabson, keerde terug als de vrouw van Pembleton in Homicide.

14478 Braugher 2
Braugher in Homicide: Life on the Streets

Hij won de Emmy in 1998, evenals twee Television Critics Association Awards in 1997 en 1998. Geboren en getogen in Chicago, hij behaalde een B.A. van Stanford University en een M.F.A. van Juilliard — Braugher speelde recentelijk mee in She Said, de dramafilm die opnieuw wordt verteld door New York Times-journalisten Jodi Kantor en Megan Twohey, wier berichtgeving leidde tot de vervolging van Harvey Weinstein en de aanzet gaf tot de #MeToo-beweging. Hij speelde de rol van Dean Baquet, hoofdredacteur van de Times, die toezicht hield op de twee verslaggevers.

Braugher zou de hoofdrol spelen in de Netflix-show Residence als zijn volgende project. Hij speelde ook in het zesde en laatste seizoen van Paramount+’s juridische drama The Good Fight, waarin hij showman-advocaat en rainmaker Ri’Chard Lane speelde naast Christine Baranski en Audra McDonald.

Acht seizoenen lang speelde Braugher samen met Andy Samberg in de populaire comedyserie Brooklyn Nine-Nine, en hij won twee Critics Choice Awards voor beste mannelijke bijrol in een comedyserie en ontving vier Emmy Award-nominaties voor zijn rol als Captain Ray Holt in de serie die begon op Fox en later verhuisde naar NBC.

14478 Braugher 3
Braugher in Brooklyn Nine-Nine

Hij won een Emmy voor Outstanding Performance by a Lead Actor in a Mini-Series en een Golden Globe Award-nominatie voor zijn hoofdrol in de miniserie Thief, die werd uitgezonden op FX. Hij speelde ook in de originele vier uur durende miniserie Salem's Lot van TNT, gebaseerd op de bestsellerroman van Stephen King. Daarvoor speelde hij in de Showtime Original Film A Soldier's Girl.

Braugher speelde in de veelgeprezen CBS-serie Hack tegenover David Morse en in de Showtime Original Film 10.000 Black Men Named George met Charles Dutton en Mario Van Peebles voor regisseur Robert Townsend. Hij was uitvoerend producent van laatstgenoemde film en ontving een NAACP Award-nominatie voor zijn rol als A. Philip Randolph.

Hij speelde ook in de ABC-dramaserie Gideon's Crossing en kreeg Emmy- en Golden Globe-nominaties voor Outstanding Lead Actor in a Drama Series voor zijn rol als Dr. Ben Gideon.

Braugher ontving in 1996 een tweede Emmy-nominatie voor Outstanding Supporting Actor in a Mini-Series voor zijn werk in de Peabody-winnende HBO-productie The Tuskeegee Airmen.

Zijn andere televisiecredits omvatten het ABC-drama Last Resort; hij hernam zijn Emmy-winnende rol van rechercheur Frank Pembleton in de twee uur durende NBC-telefilm Homicide: The Movie (2000); de titelrol in The Court-Martial of Jackie Robinson (1990); HBO's Somebody Has to Shoot the Picture (1990); en NBC's Murder in Mississippi (1990). Hij begon zijn televisiecarrière als sidekick van wijlen Telly Savalas in televisiefilms gebaseerd op de originele Kojak-serie.

Samen met Brabson, zijn vrouw van 32 jaar, laat Braugher zonen Michael, Jesaja en John Wesley achter; zijn broer Charles Jennings; en hun moeder Sally Braugher. Hij laat ook WME-agent Brandt Joel, advocaat Keith Klevan en zijn publicist Jennifer Allen van Viewpoint achter, zijn vertegenwoordigerteam gedurende de afgelopen 25 jaar.

Braugher is 61 jaar geworden, RIP.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

Faceman
13 december 2023, 15:08
Genoten van deze man in B99. Veel te jong. RIP
2
antimidant
13 december 2023, 19:00
Ken hem alleen als de psychiater in en voor Gregory House in House M.D. Speelde zeer overtuigend. Idd RIP
2
wilfilm
18 december 2023, 16:26
Gecondoleerd
0
Log in om een reactie achter te laten