Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Adam Canto (The Cleaning Lady (US)) op 42-jarige leeftijd overleden

Adam Canto (The Cleaning Lady (US)) op 42-jarige leeftijd overleden

Adan Canto, de Mexicaans-Amerikaanse acteur bekend van onder andere The Cleaning Lady (US), is op 8 januari overleden Hij werd 42.
Canto, die van zijn muziekcarrière in Mexico de overstap naar acteur in Hollywood maakte, overleed na een persoonlijke strijd met blindedarmkanker.



Canto (foto) speelde onlangs in Fox's dramaserie The Cleaning Lady (US), waar hij de mannelijke hoofdrol speelde in de eerste twee seizoenen. Hoewel hij door zijn gezondheid niet kon filmen toen de productie van seizoen drie in december van start ging, was Canto na het einde van de stakingen van plan om later in het seizoen weer deel uit te maken van de cast. De serie zal een eerbetoon brengen aan zijn castlid met een kaart in de première-aflevering van seizoen drie.

Canto werd geboren in Ciudad Acuña, Coahuila, Mexico in 1981 en groeide op in Texas. Op zestienjarige leeftijd verliet hij het ouderlijk huis om een carrière als zanger en gitarist na te jagen in Mexico City. Hij begon met acteren in lokale reclamespots en televisieseries voordat hij werd gescout voor een belangrijke rol in de Fox-dramaserie The Following uit 2013 van Kevin Williamson.

Hij toonde zijn veelzijdigheid als acteur en speelde in series als Designated Survivor, waar hij drie seizoenen lang vicepresident Aaron Shore speelde tegenover Kiefer Sutherland, Mixology en Blood & Oil. Hij had ook een gedenkwaardige rol in Narcos als de politicus Rodrigo Lara Bonilla en speelde een gastrol in de sci-fi dramaserie Second Chance (2016).

De afgelopen twee jaar speelde Canto in The Cleaning Lady (US) de gangster Arman Morales tegenover Élodie Yung. Zowel Fox's The Following, wat Canto's eerste Amerikaanse acteerrol was, als The Cleaning Lady (US), wat zijn laatste was, werden geproduceerd door Warner Bros. TV.

"We zijn geschokt door het bericht van het overlijden van Adan Canto. We waren vereerd dat hij deel uitmaakte van de Warner Bros. Television en Fox Entertainment families sinds zijn Amerikaanse debuut in The Following meer dan tien jaar geleden," aldus Fox en WBTV in een verklaring. "Onlangs nog schitterde hij op het scherm in The Cleaning Lady (US) met een krachtige prestatie die zijn artisticiteit, bereik, diepte en kwetsbaarheid liet zien. Dit is een onbegrijpelijk verlies en we rouwen samen met zijn vrouw Stephanie, hun kinderen en dierbaren. We zullen Adan erg missen."

Canto is op het grote doek waarschijnlijk het bekendst vanwege zijn rol als Sunspot in X-Men: Days of Future Past en had ook belangrijke rollen in onder andere 2 Hearts, Halle Berry's regiedebuut Bruised en Agent Game.

Canto, een opkomend filmmaker, regisseerde zijn eerste korte film in 2014 en zijn tweede, een provocerende western met Theo Rossi in de hoofdrol, in 2020.

"Adan had een diepgang die maar weinigen echt kenden. Degenen die er een glimp van opvingen, waren voor altijd veranderd", aldus Canto's vertegenwoordigers bij UTA, Entertainment360 en Viewpoint. "Hij zal door velen enorm gemist worden."

Canto laat zijn vrouw, beste vriendin en creatieve partner Stephanie Ann Canto achter, en hun twee jonge kinderen, Roman Alder, 3½ jaar oud, en Eve Josephine, 1½.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

Futsudo
10 januari 2024, 15:32
42 jaar jong en kinderen van 3,5 en 1,5 jaar. Het is en zal altijd een k**t* ziekte blijven. RIP

1
Xela
10 januari 2024, 16:54
Wat verdrietig, zo jong...
1
wilfilm
19 januari 2024, 14:47
Gecondoleerd
0
Log in om een reactie achter te laten