Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Star Trek-acteur Kenneth Mitchell op 49-jarige leeftijd overleden

Star Trek-acteur Kenneth Mitchell op 49-jarige leeftijd overleden

Acteur Kenneth Mitchell, bekend van zijn werk in verschillende Star Trek-series, is volgens StarTrek.com zaterdag overleden. Hij was 49 jaar oud.
Mitchell kreeg meer dan vijf jaar geleden de diagnose ALS, een neurodegeneratieve ziekte, volgens een verklaring op zijn Instagram-pagina. Volgens de verklaring stond hij in die jaren voor "vreselijke uitdagingen".

"En zoals het Ken betaamt, slaagde hij erin om boven elke uitdaging uit te stijgen met gratie en toewijding om op elk moment een vol en vreugdevol leven te leiden", aldus de verklaring. "Hij leefde volgens het principe dat elke dag een geschenk is en dat we nooit alleen zijn.

ALS, ook bekend als de ziekte van Lou Gehrig, tast volgens de Centers for Disease Control and Prevention de zenuwcellen aan die de spieren doen werken in zowel het bovenlichaam als het onderlichaam. De ziekte zorgt ervoor dat de zenuwcellen stoppen met werken en afsterven.

14877 Kenneth Mitchell

Mitchell (foto) sprak voor het eerst openlijk over zijn diagnose in een interview met PEOPLE in 2020. "Op het moment dat ze ons vertelden dat het ALS was, was het alsof ik in mijn eigen film zat", vertelde hij. "Zo voelde het, alsof ik naar die scène keek waarin iemand te horen krijgt dat hij een terminale ziekte heeft. Het was gewoon een compleet ongeloof, een schok."

Mitchell verscheen in verschillende rollen na zijn diagnose. Hij speelde de Klingons Kol, Kol-Sha, Tenavik en Aurellio in Star Trek: Discovery. Hij sprak ook verschillende stempersonages in in een aflevering van Star Trek: Lower Decks.

Mitchell was ook bekend voor zijn werk in de series Jericho en The Astronaut Wives Club en zijn werk in de films Miracle en Captain Marvel. Zijn laatste (serie)rol speelde hij in 2022 als gastacteur voor drie afleveringen in The Old Man.

In de Instagram-post waarin zijn dood werd aangekondigd, werd Mitchell herinnerd als een dagdromer, natuuronderzoeker, kattenliefhebber en "meer dan wat dan ook, een trotse vader".

Mitchell wordt overleefd door zijn ouders, zijn vrouw en hun twee kinderen. Volgens StarTrek.com vroeg Mitchell om giften te richten op onderzoek naar ALS of op zijn kinderen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten