Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Beverly Hills, 90210-actrice Shannen Doherty op 53-jarige leeftijd overleden

Shannen Doherty, die schitterde als de tiener Brenda Walsh in Beverly Hills, 90210 en later als de goede heks Prue in Charmed, is overleden. Ze werd 53 jaar.
Haar publicist, Leslie Sloane, zei in een verklaring: "Met een zwaar gemoed bevestig ik het overlijden van actrice Shannen Doherty. Op zaterdag 13 juli verloor ze haar strijd tegen kanker na vele jaren van vechten tegen de ziekte.



"De toegewijde dochter, zus, tante en vriendin werd omringd door haar dierbaren en haar hond Bowie. De familie vraagt om privacy op dit moment zodat ze in vrede kunnen rouwen," zei Sloane.

Doherty vocht tegen borstkanker, voor het eerst gediagnosticeerd in 2015, en maakte de details van haar herstel en verdere gezondheidsuitdagingen bekend.

Doherty was een kind- en tieneractrice met een aantal belangrijke rollen, waaronder Little House on the Prairie en Our House, maar ook de film Heathers, toen ze in 1990 werd gecast in Aaron Spelling's Beverly Hills, 90210.

De serie, over twee broers en zussen uit Minnesota die naar Beverly Hills verhuizen en terechtkomen op een high school met de rijke kinderen, was een doorbraak-hit en hielp Fox te verheffen tot een groot netwerk. Samen met andere castleden, waaronder Luke Perry, die haar vriendje speelde in de serie, en Jason Priestley, die haar broer speelde, werd ze een beroemdheidssensatie. Perry overleed in 2019.

De serie bracht een succesvolle spin-off voort, Melrose Place, samen met een groot aantal imitators, waarvan er veel kwamen en gingen.

Doherty verliet de serie in 1994, maar Beverly Hills, 90210 liep nog door tot 2000.

Later in het decennium speelde Doherty in een andere serie van Spelling, Charmed, waarin ze een van de drie heksenzussen speelde, naast Alyssa Milano en Hollie Marie Combs. Ze verliet de serie na het derde seizoen.

Sindsdien verscheen Doherty in tal van film- en realityshowprojecten, waaronder als deelneemster aan Dancing with the Stars in 2010 en een korte Paramount Network Heathers televisieserie in 2018.

Doherty herhaalde haar rol van Brenda Walsh in 90210, een spin-off voor The CW in 2008, en later in een kortstondige reboot van Fox spelen, BH90210, in 2019.

Doherty werd geboren op 12 april 1971 en trok als kind-actrice de aandacht van Michael Landon, die ze een mentor noemde. Ze had een gastrol in Father Murphy, een serie die Landon produceerde, voordat ze werd gecast in Little House on the Prairie.

Ze vertelde de Let's Be Clear-podcast eerder deze maand: "Het was echt de ervaring in Little House on the Prairie die de passie voor het acteren aanwakkerde, en het was het hebben van een mentor als Michael Landon," zei ze. "En het kan me niet schelen hoe de ervaring van iemand anders was. Ik ken de waarheid over die man en hij was gewoon ongelooflijk. Zo getalenteerd, zo vriendelijk, zo attent. Het heeft me echt gevormd."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten