Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Comedy-project St. Denis Medical krijgt pilot bij NBC

Comedy-project St. Denis Medical krijgt pilot bij NBC

NBC heeft een pilot-bestelling gegeven aan St. Denis Medical, een half uur durende mockumentary-achtige comedyserie van het duo Justin Spitzer en Eric Ledgin.
De pilot wordt geproduceerd door Universal Television, een divisie van Universal Studio Group, waar zowel Spitzer (Superstore) als Ledgin (American Auto) een algemene overeenkomst hebben.

Geschreven door Spitzer en Ledgin, is St. Denis Medical een mockumentary over een ondergefinancierd, onderbezet ziekenhuis in Oregon waar de toegewijde artsen en verpleegkundigen hun best doen om patiënten te behandelen en tegelijkertijd hun eigen verstand te bewaren.

Ledgin zal ook uitvoerend produceren, evenals Spitzer onder zijn op Universal TV gebaseerde productiebanner Spitzer Holding Company. Simon Heuer, hoofd televisie-ontwikkeling bij Spitzer Holding Company, zal ook de productie verzorgen.



St. Denis Medical kreeg vorig jaar al een toezegging voor een pilotproductie van NBC. Het is het nieuwste NBC-project voor Spitzer, wiens eerste schrijfcredit een aflevering was van NBC's medische comedyserie Scrubs. Later kwam hij bij NBC en Universal Television's mockumentary-comedy The Office aan het begin van het derde seizoen als uitvoerend redacteur en bleef bij de Emmy-winnende serie tot het negende en laatste seizoen, waar hij opklom tot mede-uitvoerend producent. Spitzer creëerde, produceerde en was showrunner voor nog twee van NBC en Universal Television's comedyseries, Superstore en American Auto, waarvan onlangs in januari het tweede seizoen verscheen.

Ledgin was mede-uitvoerend producent voor UTV's Rutherford Falls voor Peacock en hij is ook uitvoerend producent voor American Auto. Hij werkte eerder als schrijver-producent voor Mrs. Fletcher, Superstore en It's Always Sunny in Philadelphia en was ook schrijver bij Late Night with Jimmy Fallon.

Heuer kwam vorig jaar bij de Spitzer Holding Company van NBC, waar hij zich opwerkte tot Vice President van Comedy Development. Bij het netwerk was hij betrokken bij de ontwikkeling van verschillende comedyseries, waaronder Superstore, The Good Place, A.P. BIO, Marlon, American Auto en Peacock's Bust Down.

Spitzer en Heuer werkten nauw samen aan Superstore en ontwikkelden vervolgens de pilot en het eerste seizoen van American Auto; Heuer is mede-uitvoerend producent voor American Auto seizoen twee.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten