Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Pilot-bestelling voor vader/zoon-comedyserie van Damon Wayans Sr. en Jr. bij CBS

Pilot-bestelling voor vader/zoon-comedyserie van Damon Wayans Sr. en Jr. bij CBS

CBS heeft haar eerste comedy-pilot bestelling dit seizoen, en het ging naar Damon Wayans en Damon Wayans Jr.
Vier maanden nadat het nieuws kwam dat het vader-zoon project in ontwikkeling is bij CBS, blijft de multi-camera comedyserie zonder titel. De serie is mede geschreven door Wayans Sr. en Kevin Hench, voormalig uitvoerend producent van Last Man Standing.

Het draait om een legendarische presentator van talkradio en gelukkig gescheiden 'Poppa' (vader), gespeeld door Wayans Sr., wiens standpunt op het werk wordt uitgedaagd wanneer een nieuwe vrouwelijke co-host wordt aangenomen. Thuis, waar hij nog steeds zijn volwassen zoon (Wayans Jr.) moet opvoeden, is hij een briljante dromer die zijn passie probeert na te streven terwijl hij een verantwoordelijke vader en echtgenoot is.



Wayans Sr. (foto), Hench en Wayans Jr. produceren. CBS Studios, waar Wayans Jr.'s Two Shakes Entertainment sinds de lancering is gevestigd, is de studio. Kameron Tarlow, Vice President Productions, houdt toezicht op het project voor Two Shakes.

De Wayans vader/zoon-comedyserie voegt zich bij de twee pilot-drama's die CBS dit seizoen bestelt: Elsbeth, met Carrie Preston in de hoofdrol, en Matlock, met Kathy Bates in de hoofdrol. De bestelling komt in een heropleving van multi-camera comedyseries, aangewakkerd door het recente succes van shows als Night Court (2023) en That ’90s Show.

Dit is de terugkeer van de Wayans naar comedyseries nadat hij My Wife and Kids, dat van 2001 tot 2005 vijf seizoenen op ABC liep, mede heeft bedacht, geproduceerd en gespeeld. Het is in die serie dat zijn zoon, Wayans Jr, zijn televisie-acteerdebuut maakte met een belangrijke terugkerende rol. Daarna speelde hij in de comedyseries Happy Endings en New Girl voordat hij de hoofdrol speelde in de CBS-sitcom Happy Together (2018).

Die CBS sitcom duurde een seizoen, maar gaf fans een voorproefje van hoe de vader-zoon dynamiek van de Wayans op het scherm eruit zou zien toen Wayans een gastrol speelde als Wayans Jr.'s vader in een aflevering getiteld 'Like Father, Like Son'.



Wayans Jr. (foto), die ook te zien was in zijn vaders Showtime sketch-comedyserie The Underground, was ook te zien in de series The Twilight Zone (2019) op het toenmalige CBS All Access (nu Paramount+) en de gelimiteerde EPIX-serie The Truth About the Harry Quebert Affair met Patrick Dempsey. Wayans Jr. is ook uitvoerend producent van de aankomende dramaserie Glamorous.

Wayans is een viervoudig Emmy genomineerde die de iconische sketch-serie In Living Color heeft bedacht en er de hoofdrol in speelde. Onlangs speelde hij de rol van Roger Murtaugh in de serie Lethal Weapon van FOX.

Naast zijn lange periode als uitvoerend producent van Tim Allen's Last Man Standing, heeft Hench Cristela en Mr. Iglesias mede bedacht en geproduceerd. Momenteel is hij uitvoerend producent van Allen's nieuwe Disney+ serie The Santa Clauses.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JanWillemK
14 februari 2023, 23:12
Ik heb genoten van de meeste films en series van The Wayans Brothers. Deze familie hebben alles eruit gehaald wat er uitgehaald kon worden met domweg stomme humor.

Voornamelijk White Chicks, Scary Movie en Little Man zal ik nooit vergeten.
0
Log in om een reactie achter te laten