Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix bestelt zijn eerste pilot; comedyserie Little Sky heeft de eer

Netflix bestelt zijn eerste pilot; comedyserie Little Sky heeft de eer

Streamer Netflix doopt zijn teen in het ontwikkelingsmodel voor pilots met Little Sky, een komedie met in de hoofdrol Samara Weaving (Nine Perfect Strangers).
De pilot is een project van maker Rightor Doyle (Bonding), die ook gaat regisseren. Als acteur heeft Doyle een terugkerende rol in HBO's Barry. Weaving is behalve hoofdrolspeelster van Little Sky ook producent.

Bronnen zeggen dat de pilot voor Netflix niet duidt op een permanente verschuiving in de ontwikkeling. Little Sky is momenteel de enige geplande pilot voor de streamer, dat uitsluitend een direct-naar-serie model gebruikt sinds het zich twaalf jaar geleden waagde aan originele programmering. De beslissing is specifiek voor Little Sky omdat de leidinggevenden het concept goed vinden. Toch willen zij eerst een pilot zien om er zeker van te zijn dat de toon en de chemie van het grote ensemble goed zijn, zodat het project kans van slagen heeft.



Little Sky draait om Penelope Paul Porter (Weaving, foto) die vastbesloten is haar levenslange droom te verwezenlijken om een gerespecteerde nieuwsverslaggeefster te worden (ondanks het feit dat ze misschien wel de slechtste verslaggeefster aller tijden is). Wanneer ze een anonieme tip krijgt dat de burgemeester van Little Sky wordt vermist, weet ze dat dit haar kans is om zich eindelijk te bewijzen. Aangekomen in het spookachtige, afgelegen stadje Little Sky, voelt ze dat ze met een groot verhaal bezig is. Ze weet echter niet dat ze op iets veel meer duisters is gestuit dan ze zich ooit had kunnen voorstellen.

Dit markeert Weaving's terugkeer naar Netflix waar ze speelde in de gelimiteerde serie Hollywood (2020) van Ryan Murphy. Ze speelde ook in de gelimiteerde Hulu-serie Nine Perfect Strangers en de Australische thrillerserie Picnic at Hanging Rock van Showcase.

De bereidheid van Netflix om het proefmodel voor pilots uit te proberen is veelzeggend. Pilots, sinds jaar en dag een vast onderdeel van het ontwikkelingsmodel van netwerken, worden beschouwd als waardevolle bewijzen van het concept, vooral in komedies waar de chemie tussen de cast, de toon en de komische timing van groot belang zijn. Een goede pilot vergroot de kans op succes van een serie. Voor Netflix is vaak het eerste seizoen de pilot, dus sommige van zijn series van een half uur zijn onvermijdelijk niet verder gekomen dan dat.

Er werd de afgelopen maanden al gefluisterd dat Netflix misschien openstaat voor komische pilots. Als het Little Sky-experiment succesvol is, zou de streamer dit vermoedelijk vaker doen, en zelfs nog een instrument toevoegen aan zijn ontwikkelingstoolbox die momenteel grotendeels bestaat uit script-naar-series toezeggingen. Maar er zijn geen plannen voor een pilotseizoen met bestellingen van meerdere pilots die tegen elkaar worden afgewogen.

Van de streamingdiensten hadden alleen Netflix en Apple het bij direct-naar-series orders gehouden. HBO Max, Amazon (voor zowel Prime Video als Freevee) en Peacock hebben allemaal een gedeeld model gehanteerd dat zowel direct-naar-series bestellingen als pilots omvat, voornamelijk in de categorieën comedy en drama voor jong volwassenen.

Netflix heeft geprofiteerd van het proefmodel door originele series op te pikken die elders als proef waren begonnen, waaronder de comedyserie Arrested Development en de drama's Lucifer en Manifest. Daarnaast doen een aantal netwerkseries die onder dat model zijn ontwikkeld het goed op Netflix in een streamingvenster.

That ’90s Show

Terwijl de recente Netflix comedyserie That ’90s Show geen pilot had, deed zijn voorganger, That 70's Show, dat twee en een halve decennia geleden wel bij Fox. De blijvende populariteit van die laatste speelde een belangrijke rol in het succes van de vervolgserie, die is verlengd voor een tweede seizoen.

Het huidige aanbod van Netflix bestaat uit populaire comedyseries als Cobra Kai en Never Have I Ever, die beide hun laatste seizoen ingaan, The Upshaws en Emily in Paris. De nieuwe comedyserie Unstable met Rob Lowe is net op de dienst verschenen. Binnenkort volgen Survival of the Thickest (Michelle Buteau), The Vince Staples Show, een ongetitelde Kristen Bell-komedie; en een ongetitelde Mike Schur/Ted Danson-komedie, evenals seizoen drie van Girls5Eva, dat overgaat van Peacock.

De streamer is ook de thuisbasis van de geprezen comedyserie Mo, dat zal terugkeren voor een tweede en laatste seizoen, en I Think You Should Leave with Tim Robinson.

Meer dan andere genres heeft Netflix geëxperimenteerd met komedie; de streamer maakte onlangs een live televisiedebuut met een comedyspecial, Chris Rock: Selective Outrage, die de Global Top 10 haalde.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten