Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Documentaire The Life and Murder of Nicole Brown Simpson krijgt premièredatum

Documentaire The Life and Murder of Nicole Brown Simpson krijgt premièredatum

De vierdelige documentaire gaat in juni in première en maakt deel uit van het Stop Violence Against Women initiatief van de kabelzender A+E Networks.
Lifetime heeft officieel haar aankomende vierdelige documentaire over Nicole Brown Simpson aangekondigd, getimed op de dertigjarige verjaardag van haar dood. De vier delen zullen verdeeld worden over twee avonden.

15298 Nicole Brown Simpson

The Life and Murder of Nicole Brown Simpson, aangekondigd als een explosief tweedaags evenement, gaat zaterdag 1 juni en zondag 2 juni om 20.00 uur in première.

Lifetime heeft een trailer vrijgegeven voor de documentaire, waarin haar drie zussen - Denise, Dominique en Tanya Brown - spreken over Nicole, de ex-vrouw van O.J. Simpson die in 1994 vermoord werd gevonden buiten haar Brentwood-woning. Nicole en Simpson waren zeven jaar getrouwd en deelden twee kinderen, Sydney en Justin. Simpson werd beschuldigd en vrijgesproken van de moord op haar en Ron Goldman.

De gevallen American football-ster werd later aansprakelijk gesteld voor hun beider dood in een civiele rechtszaak in 1997. Simpson stierf 10 april jl. aan prostaatkanker.

Zoals eerder werd gemeld, ondanks de timing van de aankondiging van de documentaire zo kort na de dood van Simpson, wordt er al meer dan een jaar gewerkt aan The Life and Murder of Nicole Brown Simpson.

De documentaire "biedt een kans om Nicole's eigen verhaal en stem te laten horen in een van de meest beruchte misdaden en rechtszaken in de geschiedenis", zegt Lifetime over het project, dat 50 deelnemers bevat van degenen die Nicole het beste kenden en ongekende toegang tot exclusieve homevideo's en interviews.

Het netwerk zegt dat de vierdelige documentaire "schokkende nieuwe details in het tragische verhaal" zal onthullen en "nieuw licht" zal werpen op haar leven en dood, als Nicole's zussen en beste vrienden "voor het eerst naar voren komen om haar waarheid te delen."

"Wat onze zus Nicole is overkomen, had haar of welke andere vrouw dan ook nooit mogen overkomen", zeggen de zussen Brown in een verklaring. "Haar leven werd van haar gestolen en hoewel haar misbruiker eindelijk weg is, neemt dat niet de angst weg die we voelen of de pijn van haar kinderen die hun moeder verloren. We hopen dat door Nicole's verhaal te delen, het anderen zal helpen om de signalen te herkennen en de hulp te krijgen die ze nodig hebben en dat haar nalatenschap zal blijven voortleven."

In de trailer worden haar zussen emotioneel als ze zich herinneren hoe "ze altijd dacht dat hij haar pijn zou doen" en dat "het enige waar ik haar niet tegen kon beschermen het monster was waar ze mee getrouwd was." De eerste blik vermeldt dat Nicole een dagboek bijhield, beschreven als "in wezen een lijst van mishandeling door Simpson," en concentreert zich op de bezorgdheid over de kinderen die aan Simpson's zorg werden overgelaten na de dood van hun moeder.

The Life and Murder of Nicole Brown Simpson wordt geproduceerd door Bunim/Murray Productions voor Lifetime en is afkomstig van de teams achter verschillende veelgeprezen documentaires van Lifetime, met Jesse Daniels, Melissa Moore, Rit Saraswat, Brie Miranda Bryant, Kim Chessler en Julie Pizzi als uitvoerende producenten.

The Life and Murder of Nicole Brown Simpson is onderdeel van Lifetime's Stop Violence Against Women initiatief en in samenwerking met de National Domestic Abuse Hotline.

Lifetime Television is onderdeel van A+E Networks, een overeenkomst van de Disney-ABC Television Group en Hearst Corporation. A+E Networks heeft de wereldwijde distributierechten.

Hieronder kun je de trailer voor The Life and Murder of Nicole Brown Simpson bekijken.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten