Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 09

Weekoverzicht 09

Ook in de week van 1 tot en met 7 maart hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 9 van 2021.
Serienieuws

Casting Nieuws


Michael James Shaw voegt zich bij de cast van The Walking Dead


The Walking Dead voegt een nieuw personage toe in het elfde seizoen en daarmee ook een acteur aan de cast. Michael James Shaw vervult de rol van het nieuwe personage.

Hoofdrolspelers voor The Time Traveler’s Wife bekend


De Britse Theo James en Rose Leslie zullen de hoofdrollen gaan vervullen in de aankomende romantische sciencefictionserie van HBO.

Datums


Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 9 (1-7 maart 2021)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Zesde seizoen Line of Duty eind maart in première


Het zesde seizoen van de Britse detectiveserie Line of Duty gaat binnenkort echt van start. Eind maart verschijnt de eerste van de zeven afleveringen.

Des wordt eind maart uitgezonden door NPO 2


De Britse miniserie Des zal vanaf eind maart worden uitgezonden bij NPO 2. David Tennant (Broadchurch) vervult de hoofdrol in de serie.

Laatste seizoen Bosch verschijnt deze zomer en de spin-off gaat naar IMDb TV


Het zevende, tevens laatste, seizoen van Bosch verschijnt deze zomer. De spin-off van de Amerikaanse detectiveserie zal bij IMDb TV verschijnen.

Teaser voor Netflix' The Irregulars


Netflix heeft een teaser gedeeld voor de nieuwe Sherlock Holmes-serie, genaamd The Irregulars.

The Serpent verschijnt volgende maand op Netflix


De Britse misdaadserie The Serpent is vanaf begin volgende maand te zien op Netflix. Tom Shankland (The Missing) heeft twee afleveringen geregisseerd.

Gecancelde Series


Pose eindigt met het in mei verschijnende derde seizoen


De Amerikaanse dramaserie Pose is niet vernieuwd met een vierde seizoen en eindigt dus met het aankomende derde seizoen, dat in mei zal verschijnen.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 08


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 22 tot en met 28 februari 2021 in Amerika.

Nieuwe Series


Stephen King's The Jaunt in productie tot nieuwe serie


MRC Television heeft een deal gesloten met Dave Erickson, hij gaat de serie produceren.

Starz geeft groen licht aan Watergate dramaserie Gaslit


Julia Roberts en Sean Penn staan in de cast als hoofdrolspelers van de nieuwe Starz-drama Gaslit.

Nieuwe komedieserie bij ABC


De voor de GLAAD Award-genomineerde Alec Mapa voegt zich bij de cast van een nog titelloze, nieuwe komedieserie van ABC.

Pilots


ABC besteld pilot van Promised Land


Matt Lopez latino drama Promised Land heeft een pilot order gekregen van ABC. Het project, voorheen bekend als American Heritage, is een epische generatie dramaserie over twee Latijns-Amerikaanse families die strijden om de rijkdom en macht in Sonama Valley in Californië. De alfabet-zender had verleden jaar al een put-pilot verplichting.

Spin-off


Frasier vervolg officieel in productie bij Paramount+


Het vervolg van de populaire Amerikaanse komedieserie Frasier uit 1993 gaat in productie bij Paramount+.

Vernieuwde Series


Elite vernieuwd met een vijfde seizoen


Nog voor de première van het vierde seizoen van Elite is de Spaanse misdaadserie vernieuwd met een vijfde seizoen.

Het einde van Grey's Anatomy lijkt in zicht


Ellen Pompeo hint in een interview met CBS News naar het einde van de langlopende medische dramaserie Grey's Anatomy. Wanneer de serie precies eindigt is nog niet bekend.

Superman & Lois vernieuwd met tweede seizoen


De nieuwe Amerikaanse superheldenserie Superman & Lois ging eind vorige maand in première en is nu al vernieuwd met een tweede seizoen.

The Simpsons vernieuwd met een seizoen 33 & 34


FOX heeft de langlopende Amerikaanse animatieserie The Simpsons is voorlopig nog niet afgelopen. Er zijn twee nieuwe seizoenen besteld.

Algemeen nieuws

Nominaties en Prijzen


Winnaars 78ste Golden Globe Awards


Netflix mag zich deze avond de grote winnaar noemen met tien Golden Globes, zes voor televisie en vier voor film.

MijnSerie nieuws

Column


Spotlight On: Anya Taylor-Joy


Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Anya Taylor-Joy ook op haar cv heeft staan.

Februari 2021: MijnSerie in 500 woorden


Vreemde maand, februari. We konden massaal het ijs op, sneeuwpoppen maken, skiën of een andere wintersport beoefenen. Maar we konden ook heerlijk van het lentezonnetje genieten, massaal met zijn alle naar het bos of strand.

Poll


Serie van het jaar verkiezing 2021; poll februari 2021


Sinds 2012 houdt MijnSerie elk jaar een serie van het jaar verkiezing. Onze fantastische schrijvers nomineren elk jaar tien series in vijftien categorieën. Maar elk jaar is er altijd wel een categorie waar de stemmer niet tevreden over is.

Populairste series


Populairste series afgelopen week (09)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Maak kans op de miniserie Ivalo (Arctic Circle)


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie Ivalo (Arctic Circle). We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het eerste seizoen van Wataha (The Border)


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Wataha. We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van We Hunt Together; In We Hunt Together is Baba een voormalig kindsoldaat. Maar uit welk land is Baba gevlucht om een nieuw leven te starten in Londen? was Congo. Weetje: Een kindsoldaat is iemand die jonger is dan achttien jaar en deel uitmaakt van een leger. Verschillende soorten legers gebruiken kindsoldaten.

- Het antwoord op de prijsvraag van; Mike Bartlett is naast Life (2020) ook bekend van Doctor Foster. Maar aan welke miniserie heeft hij nog meer gewerkt? was Trauma. Weetje: Michael Bartlett (7 oktober 1980) is een Britse toneelschrijver. Hij schreef ook scenario's voor films en televisieseries. Zijn serie Doctor Foster uit 2015, met in de hoofdrol Suranne Jones, won de New Drama Award van de National Television Awards. Bartlett won ook de prijs voor Beste Schrijver van de Broadcast Press Guild Awards.

- Het antwoord op de prijsvraag van Law & Order: Special Victims Unit; Ice-T speelt in Law & Order: Special Victims Unit de rol van Odafin ‘Fin’ Tutuola. Als Tutuola heeft hij ook gespeeld in een andere serie, welke serie was dat? was Chicago PD. Weetje: In 2014, 2015 en 2016 heeft Ice-T als Tutuola een rol gespeeld in afleveringen van Chicago PD. In 2014 was dat in seizoen één, aflevering zes (Convictions (II), in 2015 in seizoen twee, aflevering twintig (The Number of Rats (II) en in 2016 in het derde seizoen, aflevering 14 (The Song of Gregory Williams Yates).

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van maart 2021 die in week 10 van start of in première zullen gaan.



-

Maandag 8 maart


Bombay Begums – Serie première (Netflix)
21.00 – The Hunters – Seizoen 2 (C More)

-

Woensdag 10 maart


20.00 – Police Interceptors – Seizoen 19 (Channel 5)
20.00 – Heathrow: Britain's Busiest Airport – Seizoen 7 (ITV)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten