Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 16

Weekoverzicht 16

Ook in de week van 19 tot en met 25 april hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 16 van 2021.
Serienieuws

Afleveringen


Vijfde seizoen This Is Us verkort met twee afleveringen


Het vijfde seizoen van This Is Us krijgt twee afleveringen minder dan verwacht. Naar verluidt is het een corona gerelateerd besluit. Eind mei vindt de seizoensfinale plaats.

Casting Nieuws


Dominic Purcell verlaat DC's Legends of Tomorrow


Dominic Purcell (Prison Break) verlaat DC's Legends of Tomorrow na het aankomende zesde seizoen. Hij zal heel af en toe nog wel terugkeren in de latere seizoenen.

Datums


Harlan Coben serie El Inocente eind deze maand op Netflix


De vierde Netflix serie die gebaseerd is op een verhaal van Harlan Coben verschijnt binnenkort. Netflix deelt vast de eerste beelden.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 16 (19 april - 25 april 2021)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Vijfde seizoen Line of Duty binnenkort te zien bij BBC First


Het vijfde seizoen van Line of Duty zal vanaf mei uitgezonden worden bij BBC First. Er zal wekelijks een aflevering worden uitgezonden.

Derde seizoen Colony begin mei op Netflix


Het dertiendelige derde seizoen van Colony verschijnt begin mei op Netflix. De eerste twee seizoenen van de USA Network zijn al te bekijken bij Netflix.

Tweede seizoen Ted Lasso eind juli in première bij Apple TV+


Apple TV+ heeft de premièredatum van het tweede seizoen van Ted Lasso bekend gemaakt, daarnaast is er een teaser uitgebracht van het nieuwe seizoen.

Gecancelde Series


Premièredatum voor vierde seizoen Castlevania en Netflix beëindigt de animatieserie


Het vierde seizoen van Castlevania gaat in mei van start. Er zal geen vijfde seizoen van de animatieserie verschijnen bij Netflix, maar misschien wel een spin-off.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 15


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 12 tot en met 18 april 2021 in Amerika.

Vernieuwde Series


Netflix vernieuwt Ginny & Georgia met tweede seizoen


De Amerikaanse dramedyserie Ginny & Georgia is door Netflix vernieuwd met een tweede seizoen. De serie ging afgelopen februari in première.

Algemeen nieuws

Weetjes


Een tweede film voor Downton Abbey


De productie van de tweede Downton Abbey film is al van start. De film, waarin de originele cast zal terugkeren, wordt eind dit jaar verwacht.

MijnSerie nieuws

Column


Het oor wil ook wat; Oh Wonder – All We Do


Televisieseries richten zich voornamelijk op het oog, maar wat steeds belangrijker lijkt te worden daarbij is het oor. De muziekkeuze bij series kan van zeer bijzonder tot niet bijzonder worden genoemd.

Populairste series


Populairste series afgelopen week (16)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Maak kans op een festivalpas voor het Sneak Peek festival van MyLum


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op een festivalpas voor het Sneak Peek festival van MyLum. We geven twee passen weg. Doe mee en maak kans op een pas!

Maak kans op het eerste seizoen van Lyckoviken


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Lyckoviken. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het eerste seizoen van Huss


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Huss. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op de miniserie We Are Who We Are


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans de miniserie We Are Who We Are. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Aruanas; In Aruanas wordt een NGO opgericht. Maar waar staan de letters NGO voor? was Non-governmental organisation. Weetje: Een Non-governmental organisation (niet-gouvernementele organisatie (ngo), ook wel non-gouvernementele organisatie genoemd, is een organisatie die onafhankelijk is van de overheid en zich op een of andere manier richt op een verondersteld maatschappelijk belang. Over het algemeen gaat het om organisaties die werken aan het bevorderen van milieubescherming, gezondheid, ontwikkelingswerk of mensenrechten.

- Het antwoord op de prijsvraag van Invisible Heroes; In Invisible Heroes worden mensen gered van het dictatoriale regiem van Pinochet? Wanneer kwam er een einde aan de militaire dictatuur in Chili? was 1990. Weetje: Op 11 september 1973 zette generaal Augusto Pinochet de socialistische president Salvador Allende via een militaire staatsgreep af. Salvador Allende kwam daarbij om het leven. De daaropvolgende zeventien jaar ging het land gebukt onder een militaire dictatuur. In 1990 keerde de democratie terug.

- Het antwoord op de prijsvraag van Cuatro estaciones en La Habana; De serie Cuatro estaciones en La Habana is gebaseerd op 4 romans van de Cubaanse-schrijver Leonardo Padura. Maar wat is de volledige naam van de schrijver? was Leonardo de la Caridad Padura Fuentes. Weetje: Leonardo de la Caridad Padura Fuentes (Havana, 9 oktober 1955), meestal verkort tot Leonardo Padura, is een Cubaanse journalist en schrijver van misdaadromans.

- Het antwoord op de prijsvraag voor festivalpassen sneak peek festival MyLum; MyLum heet nog niet zo lang zo, het was eerst Lumière. Maar wat is de vertaling van Lumière? was Licht. Weetje: In oktober 2020 werd aangekondigd dat Lumièreseries.com is veranderd in mylum (by Lumière).
Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van maand 2021 die in week 17 van start of in première zullen gaan.



-

Maandag 26 april


Exposure – Serie première (Hulu)
21.00 – The Queen of Flow – Seizoen 2 (Caracol TV)

-

Dinsdag 27 april


Fatma – Serie première (Netflix)

-

Woensdag 28 april


21.00 – Deadliest Catch: Bloodline – Seizoen 2 (Discovery Channel)

-

Donderdag 29 april


The Big Shot with Bethenny – Serie première (HBO Max)
The Hype House – Serie première (Netflix)
S.W.A.T. (2017) – Seizoen 1-2 (Videoland)

-

Vrijdag 30 april


Intergalactic – Serie première (Sky1)
Pet Stars – Serie première (Netflix)
Chichipatos – Seizoen 2 (Netflix)
20.00 – Bering Sea Gold – Seizoen 13 (Discovery Channel)
21.30 – This Time with Alan Partridge – Seizoen 2 (BBC One)
Dime Quién Soy (Mistress of War) – Miniserie (NPO Plus)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten